1-2 Οι Βρετανοί Duncan Scott και Tom Dean


Στα τρία χρυσά μετάλλια ΗΠΑ και Αυστραλία, ακολουθούν με δύο οι Βρετανοί. Στο σύνολο 12 για τις ΗΠΑ, 7 για την Αυστραλία και από 3 για Μ. Βρετανία και Καναδά.


200 Ελεύθερο Ανδρών

Scott – Dean – Scheffer

WR:     1:42.00 Paul Biedermann

OR:     1:42.96 Michael Phelps

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε ο Κορεάτης Sunwoo Hwang. Έφυγε κυριολεκτικά σα σίφουνας στα πρώτα 150 μέτρα, με πέρασμα 1:15.56, κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά τελικά στο τελευταίο 50άρι δεν μπόρεσε να κρατήσει το ρυθμό του και χάθηκε στο γύρισμα του Βρετανού νικητή Tom Dean και του συμπατριώτη του Duncan Scott. Ο νεαρός Ρουμάνος David Popovici έχασε για μόλις 0.02 το χάλκινο από τον Βραζιλιάνο Fernando Scheffer, ενώ ο Κορεάτης κατετάγη τελικά 7ος

Χρυσό Μετάλλιο για τη Μ. Βρετανία με τον Tom Dean 1:44.22

Ασημένιο Μετάλλιο για τη Μ. Βρετανία με τον Duncan Scott 1:44.26

Χάλκινο Μετάλλιο για τη Βραζιλία με τον Fernando Scheffer 1:44.66


100 Ύπτιο Γυναικών

Kaylee McKeown

WR:     57.45 Kaylee McKeown

OR:     57.86 Regan Smith

Η Αυστραλέζα Kaylee McKeown έφτασε στο Τόκυο με το παγκόσμιο ρεκόρ και η Αμερικανίδα Regan Smith την πλησίαζε ανησυχητικά. Ο τελικός αποδείχθηκε μια άλλη κούρσα και όλες οι συμμετέχουσες ήθελαν ένα μετάλλιο. Τελικά η Αυστραλέζα Κάιλι Μακ Κίον χάρις ενός φανταστικού φίνις στα τελευταία 10μ. πήρε τη νίκη πετυχαίνοντας χρόνο μόλις +0.02 από το παγκόσμιο ρεκόρ της. Το ασημένιο πήγε στην Καναδή Kylie Masse, ενώ απογοήτευση για την Αμερικανίδα Regan Smith την 3η θέση με 58+.

Χρυσό Μετάλλιο για την Αυστραλία με την Kaylee McKeown 57.47

Ασημένιο Μετάλλιο για τον Καναδά με τη Kylie Masse 57.72

Χάλκινο Μετάλλιο για τις ΗΠΑ με την Regan Smith 58.05


100 Ύπτιο Ανδρών

Rylov – Kolesnikov – Murphy

WR:     51.85 Ryan Murphy

OR:     51.85 Ryan Murphy

Στατιστικά αυτό το αγώνισμα είναι ευρωπαϊκό διότι στον τελικό συμμετείχαν πέντε κολυμβητές της Γηραιάς Ηπείρου. Παρότι αγωνιζόταν και ο Αμερικανός παγκόσμιος ρέκορντμαν περιμέναμε ένα Ρώσο για το χρυσό, αλλά όχι τον Ευγκένιι Ρίλοφ, ο οποίος ακούμπησε στην πλάκα μόλις 0.02 πιο γρήγορα από το φαβορί και συμπατριώτη του Κλιμέντ Κολέζνικοφ. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο. Τα μετάλλια είχαν πολύ μικρή διαφορά σε επιδόσεις και για την ιστορία το 52.77 του Απόστολου Χρήστου αντιστοιχούσε στην 6η θέση.

Χρυσό Μετάλλιο για τη ROC (Ρωσική Ολυμπιακή Ομάδα) με τον  Evgeny Rylov

Ασημένιο Μετάλλιο για τη ROC (Ρωσική Ολυμπιακή Ομάδα) με τον Kliment Kolesnikov

Χάλκινο Μετάλλιο για τις ΗΠΑ με τον Ryan Murphy


100 Πρόσθιο Γυναικών

Schoenmaker – Jacoby – King

WR:     1:04.13 Lilly King

OR:     1:04.82 Tatjana Schoenmaker

Δύο αστέρια για μια θέση ήταν χαρακτηριστικό μότο αυτού του τελικού. Από τη μία χώρα η Αμερικανίδα Lilly King, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ και από την άλλη η κάτοχος του Ολυμπιακού ρεκόρ Τατιάνα Σοενμέικερ από τη Δημοκρατία Νότια Αφρική. Τελικά μια άλλη Αμερικανίδα 17 χρονών η Λίντια Τζακόμπι, με έξυπνη τακτική άφησε τις άλλες δυο πρωταγωνίστριες να μονομαχούν κι εκείνη στα τελευταία 5μ. έδωσε τη διαφορά για το χρυσό, κολυμπώντας κάτω από 1:05.

Χρυσό Μετάλλιο για τις ΗΠΑ με την Lydia Jacoby 1:04.95

Ασημένιο Μετάλλιο για τη Δημοκρατία Νότιας Αφρικής από την Tatjana Schoenmaker 1:05.22

Χάλκινο Μετάλλιο για τις ΗΠΑ με την Lilly King 1:05.54


Επιμέλεια: Χρήστος Παπαρροδόπουλος