Τάσος Κούγκουλος


Σπουδαία επιτυχία για την κλασική κολύμβηση. Ο Τάσος Κούγκουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 ύπτιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων – νεανίδων που γίνεται στην Ρώμη. Με επίδοση 25.63 κατέβαλε την 3η θέση πίσω από τον Ρώσο Κάτσεφ (25.14) και τον Πολωνό Μασιούκ (25.28).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τάσος έφυγε από την Ελλάδα με 26.25 ως ατομική επίδοση, πέτυχε 25.95 στον προκριματικό, 25.72 στον ημιτελικό και 25.63 στον τελικό.

Το αποτέλεσμα του τελικού ΕΔΩ

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος που βρίσκεται στη Ρώμη σχολίασε την επιτυχία του Τάσου Κούγκουλου τονίζοντας:

«Ο Τάσος με το σημερινό του επίτευγμα τίμησε την ελληνική περιφέρεια. Είναι γέννημα-θρέμμα της επαρχίας. Η πόλη του, η Αλεξανδρούπολη, του έδωσε όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονταν για να πετύχει. Αμέριστη ήταν και η συμπαράσταση από την κολυμβητική Ομοσπονδία. Η επιτυχία του Τάσου δίνει φτερά στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Έχουμε ακόμη δυόμισι μέρες για να χειροκροτήσουμε κι άλλες προσπάθειες των Ελλήνων κολυμβητών».

Ο προπονητής Γιάννης Μηλιδάκης που συνοδεύει την αποστολή στην αιώνια πόλη δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό:

«Είμαστε τρισευτυχισμένοι. Έχει αλλάξει όλη η ψυχολογία της αποστολής με την επιτυχία αυτή του Τάσου. Για να διακριθείς σε τέτοιους αγώνες πρέπει να πετύχεις ατομική επίδοση. Ο Τάσος έκανε τρεις κούρσες και πέτυχε τρία νέα ατομικά ρεκόρ. Αυτό τα λέει όλα».

Λίγο αργότερα μια ακόμα μεγάλη χαρά μετατράπηκε σε πικρία…

Ο Βασίλης Σοφικίτης κάνει την 8η καλύτερη επίδοση των ημιτελικών στα 200 Πρόσθιο, αλλά ατυχώς μένει εκτός τελικού λόγω ακύρωσης… Στο ίδιο αγώνισμα ο Δημήτρης Τσαλιαγκός παρότι βελτίωσε τη φετινή του επίδοση κατετάγη 10ος με 2.17.29 και βρέθηκε για λίγο επίσης εκτός τελικού.

Η σημερινή μέρα μας επεφύλασσε άλλη μια μεγάλη επιτυχία. Ήταν αυτή της ομάδας 4Χ200 Ελεύθερο Εφήβων που τερμάτισε 7η στον τελικό του αγωνίσματος με επίδοση 7:30.34.

Την ομάδα αποτέλεσαν οι:

  • Γιώργος Φύκατας 1:53.45
  • Κωνσταντίνος Στάμου 1:51.37 (f/s)
  • Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης 1:52.52 (f/s)
  • Κωνσταντίνος Αποστολάκος 1:53.00 (f/s)

Να επιστρέψουμε όμως στην τεράστια επιτυχία του Τάσου…

Παράδειγμα προς μίμηση για την ελληνική νεολαία πρέπει να αποτελέσει ο πρωταθλητής κολύμβησης Τάσος Κούγκουλος, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουλίου, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 50 ύπτιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων – νεανίδων που πραγματοποιείται στην Ρώμη.

Με επίδοση 25.63 ο αθλητής από την Αλεξανδρούπολη σημείωσε μία μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος με την πανδημία και τις πανελλαδικές εξετάσεις που κλήθηκε να δώσει, χωρίς να έχει εξασφαλίσει το άνευ της εισαγωγής του στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ο Τάσος εντυπωσίασε τις δύο τελευταίες μέρες στην Ρώμη αφού κατάφερε να πετύχει τρία ατομικά ρεκόρ σε ισάριθμες κούρσες που έδωσε στα προκριματικά, τον ημιτελικό και τον τελικό του αγωνίσματος.

Αμέσως μετά την απονομή του χάλκινου μεταλλίου, ο Τάσος μίλησε στο γραφείο τύπου της κολυμβητικής ομοσπονδίας και εμφανώς συγκινημένος, υποστήριξε τα κάτωθι:

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Δεν το έχω ακόμα συνειδητοποιήσει. Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για μένα. Κλήθηκα να αντιμετωπίσω τα τεράστια προβλήματα της πανδημίας και των απαγορευτικών μέτρων, καθώς επίσης και τις εξετάσεις που έπρεπε να δώσω για την εισαγωγή μου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όλα τα ανωτέρω, πιστέψτε με, είναι εξαιρετικά δύσκολα στη ζωή ενός εφήβου. Με έχει συνεπάρει η σημερινή επιτυχία. Δεν θέλω να εκφράζομαι για το μέλλον, αλλά τα καλύτερα έρχονται για μένα. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση μπορεί να τα καταφέρω, έχοντας ως είδωλα μου τον Άρη Γρηγοριάδη και τον Απόστολο Χρήστου που έχουν πετύχει ιστορικά γεγονότα στο χώρο της κλασικής κολύμβησης».

Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του Τάσου, ο Κώστας Χατζηπέτρου, ο οποίος βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη.

«Είμαι μουδιασμένος, νιώθω ανατριχίλα σε όλο μου το κορμί, με το επίτευγμα του αθλητή μου. Πριν φύγει για την Ρώμη δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει τόσο καλά. Διαχειρίστηκε με υπέροχο τρόπο το άγχος και την κούραση και πέτυχε τρία ατομικά ρεκόρ σε ισάριθμες κούρσες μέσα σε λίγες ώρες. Ο Τάσος πέτυχε φέτος απίστευτα πράγματα. Διαχειρίστηκε με τον πιο ωραίο τρόπο τις πανελλαδικές εξετάσεις και το κολύμπι. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι ο αθλητής θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και το μέλλον του ανήκει».

Δηλώσεις και κείμενο βασισμένο στο Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ / Φωτο: Swimming.GR