Δημήτρης Τσαλιαγκός – Βασίλης Σοφικίτης


Δύο ελληνικές συμμετοχές στον ημιτελικό των 200μ. πρόσθιο εξασφάλισαν στα πρωινά προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων που διεξάγεται στην Ρώμη, ο  Δημήτρης Τσιαλαγκός με επίδοση 2:17.50, η οποία αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ  και ο Βασίλης Σοφικίτης με χρόνο 2:17.63, που κατέλαβαν την 6η και την 7η θέση αντίστοιχα. Στο ίδιο αγώνισμα ο  Δημήτρης- Μάριος Αλεξόπουλος με χρόνο 2:20.27 κατετάγη 25ος. Τα αποτελέσματα της κούρσας ΕΔΩ.

Σήμερα το απόγευμα (9/07) έχουμε επίσης δύο τελικούς για την ελληνική αποστολή. Ο Τάσος Κούγκουλος θα αγωνιστεί στον τελικό των 50μ. ύπτιο, ενώ στον  τελικό των 4Χ200μ. ελεύθερο Εφήβων θα αγωνιστεί η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τον Γιώργο Φύκατα, τον Κωνσταντίνο Στάμου, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Κώστα Αποστολάκο.

Άννα Αυγούστα Βλάχου

Στα πρωινά προκριματικά των 50μ. πεταλούδα η Άννα-Αυγούστα Βλάχου κατέλαβε την 29η θέση με χρόνο 28.00. Τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Στα 200μ. ελεύθερο ο Γιάννης Κοντοβάς με χρόνο 1:57.71, κατετάγη 40ος. Τα αποτελέσματα της κούρσας ΕΔΩ.

Μετά την ολοκλήρωση των πρωινών προκριματικών ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Μηλιδάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε:

«Η σημερινή απογευματινή αγωνιστική είναι πλούσια από ελληνικές συμμετοχές. Έχουμε την συμμετοχή του Δημήτρη Τσιαλαγκού και του Βασίλη Σοφικίτη στον ημιτελικό των 200μ. πρόσθιο, καθώς και την συμμετοχή στον τελικό των 50μ. ύπτιο του Τάσου Κούγκουλου, αλλά και της ελληνικής ομάδας στον  τελικό των 4Χ200μ. ελεύθερο Εφήβων. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε ανάλογες επιτυχίες».

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ

Τα στιγμιότυμα των σημαρινών προκριματικών