Βλέπουμε αγώνες στην τηλεόραση, EURO ποδοσφαίρου, στίβο, με κερκίδες που μπορεί να μην είναι γεμάτες, αλλά έχουν ένα ποσοστό θεατών σε σχέση με τη χωρητικότητά τους. Στο Ευρωπαϊκό Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων που θα αρχίσει σε τρεις μέρες στη Ρώμη θα υπάρχουν θεατές. Κυκλοφορούν διαδικτυακά και τα εισιτήρια. Ο αθλητικός κόσμος επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς. Εδώ, συνεχίζουμε να διοργανώνουμε αγώνες χωρίς θεατές, τηρώντας υγειονομικά πρωτόκολλα περασμένων μηνών, τα οποία η ΓΓΑ δεν έκρινε ότι πρέπει να επικαιροποιηθούν ακόμα. Η ΚΟΕ διοργανώνει τους αγώνες σύμφωνα με την όποια ισχύουσα νομοθεσία και καλά κάνει κατά την άποψή μας, γιατί μπορεί οι γονείς-θεατές να αντέξουν για δεύτερη χρονιά εκτός πισίνας, αλλά η ελληνική κολύμβηση χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα, ώστε να κρατηθεί το ενδιαφέρον αυτών των ευαίσθητων ηλικιών, θα όδευε προς τη …«μεγάλη έξοδο».  

Δε μας γεμίζει ικανοποίηση αυτή η διαπίστωση, αλλά με αυτό το «όλοι έξω» διαφαίνεται, όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχόμαστε, μια τάση λανθάνουσας τιμωρητικότητας.

Να θυμίσουμε ακόμα ότι πέρσι δεν είχαν γίνει καθόλου οι Θερινοί Αγώνες των 9-12 ετών, διότι είχε κριθεί ότι είναι μικρά τα παιδιά και δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο χώρο του κολυμβητηρίου, ειδικότερα τα 9-10 ετών χωρίς τους γονείς τους…

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι τα Πρωταθλήματα των κατηγοριών 14-19/7 θα διεξαχθούν με την παρουσία θεατών, προσφέροντας περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων / αγωνιστική σε κάθε σωματείο, ανάλογα με τις συμμετοχές του, ώστε έστω σε μία – δύο αγωνιστικές να μπορούν όλοι οι γονείς να δουν τα παιδιά τους να κολυμπούν σε αγώνες, γιατί έχουν περάσει χρόνια από τότε…  

Καλή επιτυχία στους «νεοσσούς» της Ελληνικής Κολύμβησης, που σήμερα και αύριο θα αγωνιστούν στους Θερινούς Αγώνες Κολύμβησης. Τους ευχόμαστε μόνο να το διασκεδάσουν και τίποτα άλλο να μην τους απασχολεί.

Για όλα τα περαιτέρω το μέλλον είναι μπροστά τους…

Δεν έχουν χάσει τίποτα μέχρι τώρα, αν όμως σταματήσουν τότε θα χάσουν πολλά…

  • Θερινοί Αγώνες 11-12ετών – (Περιστέρι 3-4.7.21) Φ.Α. / Αποτ.
  • Θερινοί Αγώνες 9-10ετών – (Αιγάλεω 3-4.7.21) Φ.Α. -/ Αποτ.
  • Θερινοί Αγώνες 9-10-11-12ετών – (Θεσ/νίκη 3-4.7.21) Φ.Α. / Αποτ.
  • Θερινοί Αγώνες 9-10-11-12ετών – (Λάρισα 3.7.21) Φ.Α. / Προθερ. / Αποτ.
  • Θερινοί Αγώνες 9-10-11-12ετών – (Καβάλα 3.7.21) ΦΑ-ατ / ΦΑ-ομ /Αποτ.
  • Θερινοί Αγώνες 9-10-11-12ετών – (Ιωάννινα 3.7.21) ΦΑ-ατ / ΦΑ-ομ / Αποτ.
Για το Swimming.GR – Γιάννης Μηλιδάκης