Marie Wattel


Η τελευταία μέρα του Γαλλικού Πρωταθλήματος, το οποίο ήταν παράλληλα και τα Trials για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν πιο δημιουργική από την προηγουμένη με περισσότερες ολυμπιακές προκρίσεις, αλλά και κάλους χρόνους οι οποίοι αναπτέρωσαν την  αισιοδοξία στα γαλλικά «κουλουάρ».

Leo Marchand, το ταλέντο, Maxime Grousset, ο ιδανικός σπρίντερ, η επιστροφή στην κορυφή του Mehdy Metella στην πεταλούδα και η Marie Wattel που ξέρει να κερδίσει και στην πεταλούδα και στο ελεύθερο, ήταν τα πρόσωπα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

50 Ελεύθερο Ανδρών: ΕΡ 20.94 / ΟΠ 22.01

Florent Manaudou – Pernille Blume

Ο Florent Manaudou δεν μπόρεσε να κερδίσει την κούρσα, παρότι είναι καλύτερος και πολλά ερωτηματικά παραμένουν για εκείνον, αφού οι Γάλλοι περιμένουν να τους χαρίσει ακόμα και το χρυσό. Η επίδοσή του 21.84.

Maxime Grousset

Νικητής ήταν ο 22 χρόνος Maxime Grousset με χρόνο 21.74. Είναι ένας νεαρός από την Νέα Καληδονία, ταλαντούχος και όπως λένε ορισμένοι και διάδοχος του Φλορέντ…

50 Ελεύθερο Γυναικών: ΕΡ 24.34 / ΟΠ 24.77

Marie Wattel

Περιμέναμε την «χωροφυλακίνα» Melanie Henique να κερδίσει, η οποία είχε ήδη κάνει τα όρια αλλά τελικά η νικήτρια ήταν η γνωστή μας Marie Wattel, φοιτήτρια στην Αγγλία και πρωταθλήτρια στην πεταλούδα. Κέρδισε την κούρσα με χρόνο 24.54 ενώ η φαβορί Μελανί τερμάτισε στο +0.03 με 24.57.

1500 Ελεύθερο Ανδρών: ΕΡ 14:44.72 / ΟΠ 14:57.23

Damien Joly

Ορισμένοι έχουν κολυμπήσει πρόσφατα στο επίπεδο των ορίων για την Ολυμπιάδα, αλλά όχι στους αγώνες που έπρεπε… Αυτό συνέβη με τον Damien Joly, ο οποίος τώρα που έπρεπε δεν μπόρεσε να το κάνει και βρέθηκε να χάνει την ολυμπιακή ευκαιρία με χρόνο 14:59.96. Σε ένα μεγάλο μέρος της κούρσας είχε το ιδανικό τέμπο, αλλά κάποια σημάδια κούρασης τον υποχρέωσαν να ρίξει το ρυθμό του, γεγονός που είχε επίπτωση στην επίδοσή του…

200 Ύπτιο Γυναικών: ΕΡ 2:06.64 / ΟΠ 2:10.39

Fantine Lesaffre

Δεν υπήρχε ενδιαφέρον σε μια κούρσα οπού το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό μακριά από τη διεθνή πραγματικότητα. Η Fantine Lesaffre προσπάθησε, αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν δυνατό να της δώσει το εισιτήριο για το Τόκιο. Ο χρόνος της 2:12.84… Της μένει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

200 Μικτή Ανδρών: ΕΡ 1:57.89 / ΟΠ 1:59.67

Leo Marchand

Αυτή ήταν άλλη μια ευκαιρία για τον χρυσό κολυμβητή Leo Marchand, να δείξει το ταλέντο του στην κούρσα των 200 Μικτή, ένα μηνά πριν από την Ολυμπιάδα.

Ξεκίνησε στην πεταλούδα με 25.44, στη συνέχεια γύρισε στο ύπτιο 30.75, για να κολυμπήσει ένα καταπληκτικό 32.86 στο πρόσθιο και ένα γρήγορο ελεύθερο στο 28.98. Ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε 1:58.03. Έναν πάρα πολύ καλό χρόνο γι’ αυτόν, που μια χώρα 65 εκατομμύριων περιμένει το 2024 να της χαρίσει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις.

100 Πεταλούδα Ανδρών: ΕΡ 50.85 / ΟΠ 51.96

Mehdy Metella

Μετά από μια εγχείρηση και πολλές περιπέτειες υπήρχαν πολλά ερωτηματικά για το αν ο Mehdy Metella θα μπορούσε να ξαναβρεί το επίπεδό του και να γίνει μέλος της Ολυμπιακής Γαλλικής Ομάδας…

Ξεκινώντας δυνατά με πέρασμα 23.88 στη μισή διαδρομή, ήταν πάρα πολύ καλός στο ρυθμό του και σταθερός στο 50άρι της επιστροφής με 26.99 κι έτσι όχι μόνο απάντησε στα ερωτηματικά, αλλά έκανε και το όνειρό του πραγματικότητα με τελικό χρόνο 50.87. Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού με τέτοια επίδοση βάζει υποψηφιότητα για το μεγάλο τελικό και για τη σκυταλοδρομία που τόσο πολύ οι άλλοι κολυμβητές περίμεναν.

Τα Γαλλικά Tials τέλειωσαν με καλές επιδόσεις και νέα ταλέντα, περισσότερο όμως για το Παρίσι 2024 και όχι για το Τόκιο 2021…

Αυτά γιατί στην κολύμβηση το να κολυμπάς εσύ γρήγορα είναι σιγουρά ένα καλό σημάδι και συγχαρητήρια. Δεν είναι όμως αρκετό αν οι άλλοι κολυμπούν γρηγορότερα από σένα…

Στο Τόκιο από ότι διαφαίνεται, παρότι η ατμόσφαιρα δεν πρόκειται να είναι και τόσο εορταστική λόγω της πανδημίας, οι επιδόσεις θα είναι σιγουρά στο ύψος των προσδοκιών και του ταλέντου πολλών παγκόσμιων σταρ.

#roadtotokyo

Χρήστος ΠΑΠΑΡΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Συνεργάτης Κολύμβησης