Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Ρώμης, γνωστό κυρίως από το διεθνές Μeeting Sette Colli


Δεκαπενταμελής θα είναι τελικά σύμφωνα με το σχετικό δελτίου τύπου της ΚΟΕ, η αθλητική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων / Νεανίδων, που διεξάγεται στη Ρώμη 6 με 11 Ιουλίου. Αρχικά υπήρχε η σκέψη 11 κολυμβητές/τριες να απαρτίσουν την Εθνική Ομάδα Εφήβων-Νεανίδων, αλλά στη συνέχεια αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν οι καλύτεροι προκειμένου να διεκδικήσουμε κάποιες διακρίσεις και στα ομαδικά αγωνίσματα.

Χθες το βράδυ έγινε μια πρώτη διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των εφόρων κολύμβησης της ΚΟΕ, Νίκου Ξυλούρη και Γιάννη Νάτσιου με τους τεχνικούς συμβούλους της ομοσπονδίας και όλων των προπονητών. Η διαδικτυακή συνάντηση θα επαναληφθεί την Κυριακή το βράδυ.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας από μέρους των κολυμβητών/τριών, όχι μόνο κατά την αποστολή στη Ρώμη, όπου όλη η διοργάνωση θα κινείται σε “φούσκα”, αλλά και κατά το προηγούμενο διάστημα, γιατί όπως καταλαβαίνουμε ένα κρούσμα, μπορεί να έχει πολλές αλυσιδωτές παρενέργειες για την Ελληνική Ομάδα…

Οι “15” κολυμβητές / τριές μας, που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση:

Αλέξανδρος Κάχρης, Κώστας Ζαχαριάδης, Κώστας Αποστολάκος, Δημήτρης Αλεξόπουλος, Γιώργος Φύκατας, Απόστολος Σίσκος, Αρίων Ζιάμπρας, Τάσος Κούγκουλος, Κώστας Στάμου, Άννα – Αυγούστα Βλάχου, Χαρά Αγγελάκη, Βασίλης Σοφικίτης, Γιάννης Κοντοβάς, Μάριος – Παναγιώτης Χρυσομάλλης, Δημήτρης Τσαλιαγκός.

Αρκετά από τα μέλη της αποστολής θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στο Εθνικό Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης την προσεχή εβδομάδα, αν και κάποιοι που πηγαίνουν στη Γ’ Λυκείου και βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις θα απουσιάσουν από τη μεγαλύτερη εθνική διοργάνωση.