Σάρα Σέστρεμ


Λόγω των εθνικών trials που θα γίνουν σε λίγες μέρες, το επίπεδο της διεθνούς Συνάντησης «Μάρε Νόστρουμ Κανέ εν Ρουσιγιόν» δεν ήταν πάρα πολύ υψηλό, αλλά είχαμε τη συμμετοχή ορισμένων πρωταθλητών όπως η Περνίλ Μπλούμε, ο Φλορέντ Μαναντού, ο Μπρούνο Φράτους, η Γιούλια Εφίμοβα, η Κατένκα Χόζου, κ.α.

Είναι φυσικό όλα τα βλέμματα να ήταν στραμμένα στην επιστροφή της  Σάρα Σέστρεμ, μετά από το σοβαρό τραυματισμό στον αγκώνα της. Την πρώτη μέρα των αγώνων η Σουηδέζα πρωταθλήτρια συμμετείχε στα 50 ελεύθερο, το πρωί στα προκριματικά κολύμπησε 24.68  και το απόγευμα 24.81. Τη δεύτερη ημέρα έπεφτε στα 100 ελεύθερο όπου στα προκριματικά έκανε 54.90 και στον τελικό 54.84.

Πριν από τους αγώνες είχε ανέβει για μια μίνι προετοιμασία στο υψόμετρο του Φοντ Ρομέ (2200μ), για να καλυτερεύσει τη φυσική κατάστασή της. Όπως δήλωσε στα ΜΜΕ, αισθάνεται πολύ θετικά για τη συνέχεια και ελπίζει να βρει την καλύτερή της φόρμα πριν από την ολυμπιάδα του Τόκυο. Κι εμείς το ελπίζουμε διότι είναι μια από τις σπάνιες Ευρωπαίες που μπορούν να κερδίσουν ένα χρυσό μετάλλιο.

Δεν έδωσε καμμιά λεπτομέρεια για το ολυμπιακό της πρόγραμμα και δεν ξέρουμε αν θα βρεθεί με την Άννα Ντουντουνάκη.

Στα 50 ελεύθερο ο  florent Φλορέντ Μαναντού και ο Μπρούνο Φράτους τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο 22.12.

Therese Alshammar

Μια μεγάλη έκπληξη ήταν η συμμετοχή στους αγώνες άλλης μίας ευρωπαίας πρωταθλήτριας. Η Τερέζ Αλσαμάρ στα 44 της χρόνια πέτυχε 25.52 στα 50 και 57.62 στα 100 ελεύθερο με εξαιρετικά καλή τεχνική.

Το ταλέντο παραμένει η ηλικία  όμως όχι…


Η Γαλλική Ομοσπονδία Κολύμβησης προκειμένου να προετοιμάσει την Ολυμπιάδα του 2024 έκανε μια μεγάλη κίνηση.

Jacco Vernaeren

Ο Ολλανδός Τζάκκο Φερχάερεν μέχρι πρότινος τεχνικός Διευθυντής της Αυστραλιανής Κολύμβησης αναλαμβάνει το ίδιο πόστο στη Γαλλία, με στόχο να φέρει τους «Τρικολόρ» στην κορυφή της Ευρώπης. Είναι μια κίνηση που θέλει να δώσει οξυγόνο στη Γαλλική κολύμβηση που βρίσκετε σε μεγάλη δυσκολία τόσο σε Παγκόσμιο, όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όταν είσαι σε κίνδυνο χρειάζεται να αντιδράσεις…