Άννα Ντουντουνάκη – Ολυμπιακό χωριό Ρίο 2016


H Άννα Ντουντουνάκη, πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 Πεταλούδα στο πρόσφατο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, είναι μια αθλήτρια πρότυπο. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής, συνεχίζει τις σπουδές κάνοντας μεταπτυχιακό και ταυτόχορονα έχει υψηλούς αθλητικούς στόχους, για τους οποίους εργάζεται όχι μόνο σκληρά, αλλά και συστηματικά.

Από μικρότερη φαινόταν ότι είναι ένα άτομο με εξαιρετικά συγκροτημένη προσωπικότητα. Αυτό το χαρακτηριστικό της είναι ίσως το σημαντικότερο συστατικό του τεράστιου ταλέντου της, γιατί όσα σωματικά προσόντα κι αν έχει ένας/μία αθλητής/τρια, ποτέ δε θα φτάσει σε πολύ υψηλές επιδόσεις αν αυτά δε συνδυάζονται…

Είναι η ώρα να το πω… πάντα της έλεγα: Πάμε Αννούλα, εσύ θα δοξάσεις την Κρήτη.

Η Άννα δόξασε την Κρήτη κι όλη την Ελλάδα!

Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για κάθε νέο και νέα!

Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την παρουσία μου στο Πανευρωπαϊκό. Ήθελα πολύ ένα μετάλλιο και χαίρομαι πολύ που ήρθε και ήταν και χρυσό. Ακόμα και στο 50αρι που έχασα το μετάλλιο για λίγο, δε θα μπορούσα να μην είμαι ικανοποιημένη με το συγκεκριμένο χρόνο. Δεν περίμενα ότι μπορώ να κολυμπήσω τόσο γρήγορα τα 50 μέτρα. Έχουμε δουλέψει πολύ, ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια, με τον προπονητή μου, κ. Τάσο Καράμπελα, και το γυμναστή μου, κ. Λάζαρο Αβιντόγλου, και χαίρομαι πολύ που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Καλά να είμαστε, να πάει καλά η προετοιμασία και από εδώ και πέρα και θέλω να πιστεύω ότι θα κάνω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες ένα ατομικό ρεκόρ και από εκεί και πέρα ό,τι αυτό φέρει.

Άννα Ντουντουνάκη