Κρίστιαν Γκολομέεβ


Πρώτος πέρασε στον τελικό των 50 Ελεύθερο Ανδρών ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι βάζει υποψηφιότητα για το χρυσό. Ο χρόνος του 21.60 είναι +0.14 πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ του, το οποίο έχει πετύχει το 2018 και προφανώς θα επιδιώξει να καταρρίψει αύριο. Ο κολυμβητής του Άκη Οικονόμου επιβεβαιώνει με αυτή του την κούρσα ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο για τον ίδιο, αλλά και για την ελληνική κολύμβηση, που θέλει ένα ακόμα μετάλλιο.

Δεύτερος προκρίθηκε ο Γάλλος Φλορέντ Μαναντού με 21.67 και τρίτος ο Αρί-Πέκα Λιουκόνεν. Η οκτάδα του τελικού έκλεισε κάτω από τα 22’’ με 8ο τον Γάλλο Μαξίμ Κρουσέ να τερματίζει σε 21.95. Οι υπόλοιποι του τελικού 4ος ο Ολλανδός Θομ ντε Μποέρ, 5ος ο Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουντ, 6ος ο Ιταλός Αλεσάντρο Μιρέσι και 7ος ο συμπατριώτης του Λορέντσο Ζατσέρι.

Άννα Ντουντουνάκη

Με πανελλήνιο ρεκόρ 25.93, γίνεται αφενός η πρώτη Ελληνίδα που κατεβαίνει κάτω από τα 26’’ και αφετέρου περνάει στον μεγάλο τελικό στην 7η θέση. Το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν 26.09 και το είχε πετύχει μόλις πριν από ενάμιση μήνα… Πρώτη στον αυριανό τελικό πέρασε η Γαλλίδα Μελανί Ενίκ με 25.53, δεύτερη η Δανέζα  Έμιλι Μπέκμαν και τρίτη η Ολλανδέζα Ρανόμι Κρομοβιτζότζο με 25.71. Η Άννα δεν είναι μόνο χαρισματική κολυμβήτρια, είναι μια χαρισματική προσωπικότητα και με την παρουσία της στο τελικόν αυτόματα θέτει υποψηφιότητα για κάθε επιτυχία!