Απόστολος Χρήστου – Παναγιώτης Βελέντζας


Γνωστός και συμπαθής από  παλιά ο Παναγιώτης, που πάντα μου άρεσε να ανταλλάσσω απόψεις για το άθλημα που αγαπάμε και όχι μόνο.

Νέα μυαλά και διψά  για μάθηση για να προχωρήσει στο δρόμο της επιτυχίας  με πάρα πολύ σεβασμό προς τους αθλητές του, που ορισμένες φορές δε σας κρύβω σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσα  να καταλάβω… Δεν πειράζει όμως ευτυχώς που δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε πάλι για τον κολυμβητή του Απόστολο Χρήστου και τις μεγάλες του επιτυχίες και την ομάδα υποστήριξης, αλλά να μιλήσουμε περισσότερο για τη συνέχεια  της όμορφης ιστορίας τους.

  • Ποιο είναι το πρόγραμμά σας από την Αθηνά έως το Τόκυο;
Παναγιώτης Βελέντζας

Η επιστροφή στην Αθήνα από τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες σηματοδοτεί και το ξεκίνημα της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η διάρκειά της είναι εννέα εβδομάδες και περιέχει τρεις αγώνες (Ακρόπολις – Εθνικό Πρωτάθλημα – Meeting Sette Colli) κι ένα καμπ προετοιμασίας στην Ιαπωνία από 10 έως 21 Ιουλίου 2021.

“Το μέλλον μας είναι στην Ελλάδα”

Παναγιώτης Βελέντζας
  • Οι στόχοι σας στην Ολυμπιάδα;
Απόστολος Χρήστου

Οι στόχοι μας στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι :

α) η βελτίωση των ατομικών επιδόσεων,

β) η είσοδος στον τελικό των αγωνισμάτων που θα αγωνιστεί 100 Ύπτιο και 100 Ελεύθερο και φυσικά το ομαδικό αγώνισμα.

  • Ποια είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ο χώρος προπόνησης. Οι συνθήκες στο ΟΑΚΑ είναι πολύ καλές, αλλά ο χώρος προπόνησης (διαδρομές) είναι περιορισμένος ειδικά τώρα που επιστρέψαμε στην κανονικότητα και ο χώρος για την εθνική ομάδα μειώθηκε δραματικά. Ο χώρος και ο χρόνος προπόνησης περιορίστηκε.
Θεωρώ ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή που η εθνική ομάδα πρέπει να αποκτήσει το δικό της χώρο, το δικό της προπονητικό κέντρο με όλα τα αναγκαία για τη διευκόλυνση των υψηλού επιπέδου κολυμβητών/τριων μας.

  • Ορισμένοι φίλοι της Κολύμβησης ρωτούν μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Απόστολος;

Σίγουρα ο Απόστολος μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά, αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες και απαραίτητες συνθήκες γι’ αυτό.

  • Βλέπουμε Μετάλλιο στην Πόλη του Φωτός το 2024;

Όσον αφορά στο  Παρίσι 2024 είναι πολύ νωρίς για να απαντήσω τώρα.

Το εύχομαι πάντως.

  • Σε προσωπικό επίπεδο πως βλέπετε το μέλλον σας; στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό

Στην Ελλάδα. Θέλω να πείσω και να αποδείξω ότι στη χώρα μας δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες μπορούμε να πέτυχουμε υψηλές διακρίσεις. Έχουμε πολύ κάλους προπονητές, επιστημονικά καταρτισμένους, λαμπρούς επιστήμονες, ταλαντούχους/ες κολυμβητές/τριες. Χεριάζετε όμως να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε πράγματα έτσι ώστε όλοι αυτοί να βρεθούν να συνεργαστούν για να πέτυχουν. Αυτό είναι ομαδική δουλειά.
Ξεκινώντας από την πολιτεία (ΓΓΑ), ομοσπονδία, σωματεία, προπονητές όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούν σ’ ένα πλάνο ανάπτυξης που στόχο θα έχει τον υψηλό αγωνιστικό αθλητισμό. Αυτό είναι που θέλω να δουν οι νέοι και οι νέες μας, να το πιστέψουν και να το πραγματοποιήσουν.

Μια  ενδιαφέρουσα συνάντηση και  εποικοδομητική όπως πάντα.

Δεν σταμάτησα όμως εδώ και στα καλά λόγια, συνέχισα το έργο μου ψάχνοντας να μάθω ακόμα περισσότερα χάρις τους φίλους παράγοντες και προπονητές γνώστες του χώρου της κολύμβησης.

Ο προπονητής του Αποστόλου έχει τον τίτλο του Ομοσπονδιακού Προπονητή, αλλά εργάζεται και αμείβεται από ένα σωματείο.   Μια κατάσταση πολύ δύσκολη για όλους, για αυτόν, την οικογένειά του, τον εργοδότη του.

Μέλη της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο

Μήπως κάποια μέρα θα πρέπει οι υπεύθυνοι να ενδιαφερθούν για τα προβλήματα των προπονητών που κάνουν την Ελληνική Κολύμβηση περήφανη;

Μια ευκαιρία να μάθουμε επιτέλους τη στρατηγική του Υψηλού Αθλητισμού για τα προσεχή χρόνια…

Χρήστος Παπαρροδόπουλος