Σήμερα ο Απόστολος Χρήστου μπορεί να μη νίκησε τον …Απόστολο, αλλά κέρδισε ακόμα ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο στα 100 Ύπτιο Ανδρών. Ένα χάλκινο μετάλλιο όπως έγινε το 2018 στη Γλασκόβη και το 2016 στο Λονδίνο. Αυτό από μόνο του είναι μια τεραστίων διαστάσεων επιτυχία, η οποία τον καθιερώνει στην ευρωπαϊκή ελίτ της κολύμβησης.

Σήμερα ο Απόστολος κολύμπησε κάτω από τα 53’’ για δεύτερη φορά και μάλιστα συνεχόμενη. Όπως αποδείχθηκε μόνο με κάτω από αυτό το ψυχολογικό φράγμα θα μπορούσε κάποιος να πάρει μετάλλιο σ’ αυτή τη διοργάνωση. Και δεν είναι μόνο αυτό… Αν ένας ύπτιος θέλει να τολμά να βλέπει τον εαυτό του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, μπορεί να το κάνει μόνο αν είναι ταχύτερος από τα 53’’ στα 100μ. Άρα με αυτές τις επιδόσεις ο Απόστολος καθιερώνεται πλέον και στην παγκόσμια ελίτ της κολύμβησης, αφού έχει βάλει ήδη υποψηφιότητα για το μεγάλο τελικό στο Τόκιο.

Ο Απόστολος με το 52.77 είναι ο ταχύτερος της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο αγώνισμα των 100 Ύπτιο. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής, ένας από εκείνους που εμφανίζονται ανά δεκαετία ή εικοσαετία… Του αξίζει και πιστεύω ότι έχει όλα τα προσόντα να κατακτήσει προσεχώς και τον τίτλο του «Ολυμπιονίκη».

Επιστρέφοντας στη Βουδαπέστη για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι το χρυσό μετάλλιο το κατέκτησε ο Ρουμάνος Αντρέι Ρόμπερτ Γκλίντα με χρόνο 52.88, το ασημένιο ο Ισπανός Γκονζάλες ντε Ολιβέιρα και το χάλκινο με 52.97 εκτός από τον Απόστολο και ο Γάλλος Γιοάν Ντόιε Μπρουάρ με ταυτόχρονη άφιξη. Ο έτερος Γάλλος κολυμπώντας 53.00 έμεινε πέμπτος…

Θερμά συγχαρητήρια Απόστολε Χρήστου, επίσης πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή σου Παναγιώτη Βελέντζα, το γυμναστή σου Δημήτρη Κουλούρη, καθώς επίσης και σε όλους όσους υποστηρίζουν την προετοιμασία σου. Θερμά συγχαρητήρια και στην οικογένειά σου.

Η προσπάθεια του Απόστολου Χρήστου συνεχίζεται στη Βουδαπέστη αύριο στις 11:47 με τα 200 Ύπτιο, όπου αγωνίζεται στην 4η σειρά.

Γιάννης Μηλιδάκης