Άννα Ντουντουνάκη – Λάζαρος Αβίντογλου


Πίσω από κάθε πρωταθλητή και πρωταθλήτριαπου θαυμάζουμε στην τηλεόραση κρύβεται ένα πολύ θετικό περιβάλλον. Κατά πρώτο λόγο οι γονείς και η οικογένεια, το πιο  βασικό στήριγμα στις δύσκολες στιγμές. Υπάρχουν όμως  και άλλοι υποστηρικτές όπως ο προπονητής, οι συνεργάτες του, το σωματείο, η Ομοσπονδία, η Ολυμπιακή Επιτροπή, οι χορηγοί και όλοι αυτοί που ξέχασα, συγνώμη…

Όταν δεν έχουμε μετάλλια όλοι μας ξεχνάνε, αλλά μόλις κερδίζουμε όλα τα βλέμματα στρέφονται προς εμάς και την επιτυχία μας. Ευκαιρία μας δόθηκε με το ευρωπαϊκό  χρυσό μεταλλείο της Άννας Ντουντουνάκη να μιλήσουμε για αυτό. Θεώρησα καλό να σας παρουσιάσω τον Fitness Coach ή Γυμναστή  φυσικής κατάστασης που χωρίς αμφιβολία είναι ένας από τους συντελεστές της επιτυχίας.

Φίλες και φίλοι ο Λάζαρος Αβίντογλου

Εκτιμώ ότι βοήθησε πολύ την Άννα να περάσει ένα “εμπόδιο”, δηλαδή να γίνει Αθλήτρια – Κολυμβήτρια σαν τις άλλες Ευρωπαίες και Παγκόσμιες βεντέτες.

Άννα – Τάσος Καράμπελας (Προπονητής)

Ως νεαρός ο Λάζαρος  έπαιζε βόλεϊ και κολυμπούσε, αλλά η μπάλα τον τράβηξε και πιο συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο. Το 2015 ο Τάσος Καράμπελας (προπονητής της Άννας) του  ανέθεσε την πρώτη δύσκολη αποστολή  να ετοιμάσει τον Στέφανο Δημητριάδη για τη Βραζιλιάνικη Ολυμπιάδα,  όπου ο Έλληνας πεταλουδίτσας  πέτυχε πολύ καλές εμφανίσεις! Τα καλά αποτελέσματα φέρνουν όπως είναι λογικό την εμπιστοσύνη αναμεσά στους δυο άντρες κι έτσι συνεχίζουν τη συνεργασία τους. Ο Τάσος στην πισινά και ο Λάζαρος στο Γυμναστήριο συνεχίζουν  τη σκληρή δουλειά  με την Άννα για το Πανευρωπαϊκό της Γλασκόβης το 2018.

Άννα – Λάζαρος

Ο Λάζαρος έχει  επηρεαστεί από το Αμερικανικό μοντέλο και είναι απαιτητικός. Πολλή δουλειά για την εκκίνηση και τις  στροφές και τη διάρκεια της μέγιστης ταχύτητας  έτσι ώστε να μπορέσει η Άννα να κρατήσει το μέγιστο ποσοστό της ταχύτητας σε όλη τη διάρκει διάρκεια των αγώνων. Άλλη δουλειά για τις μικρές αποστάσεις, άλλη για τις μεγάλες…

Η Άννα είναι είναι μια πάρα πολύ πειθαρχημένη κολυμβήτρια. Δουλεύει ασταμάτητα χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθεί. Θέλει πάντα να κάνει το καλύτερο, πιστεύω ότι έχει ακόμα πάρα πολλές δυνατότητες και νομίζω ότι θα δούμε ακόμα πάρα πολλές επιτυχίες στο μέλλον. Είναι πολύ ευχάριστο να συνεργάζεσαι με τέτοιες αθλήτριες, σε βοηθούν και σένα να δίνεις σε κάθε προπόνηση τον καλύτερό σου εαυτό, θα μας πει ο Λάζαρος…

Άννα – Λάζαρος

Ο Λάζαρος δεν πήγε στη Βουδαπέστη. Έμεινε στην Αθήνα  όπου συνέχιζε να εργάζεται στο γυμναστήριο και βλέποντας προχθές τα 100 πεταλούδα, άρχισε να κολυμπά εκτός νερού, πηδώντας  στην εκκίνηση, κουνώντας τα χεριά του, στρίβοντας στα πρώτα 50 μέτρα σα να συμμετείχε κι αυτός… Φτάνοντας στα τελευταία μέτρα η Άννα, άρχισε να φωνάζει να σπρώχνει, όπως λέμε στην κολύμβηση, την Άννα και μόλις τερμάτισε και είδε την τεράστια επιτυχία της άρχισε να κλαίει σα μικρό παιδί.

«Είναι απίστευτο το συναίσθημα να να έχεις βοηθήσει κάποιον να πέτυχει κάτι τόσο σημαντικό»,

και συνεχίζει με το χαμόγελο…

«Και επειδή όλοι κοιτάνε την βιτρίνα θα πρέπει να ξέρουν ότι πίσω από αυτήν υπάρχει πολλή κούραση, ιδρώτας, πόνος, κλάματα και θυσίες. Και δυστυχώς λόγω αθλήματος, τα παιδιά αυτά τα κάνουν όλα αυτά, χωρίς το ανάλογο οικονομικό κίνητρο, όποτε είναι δίπλα δύσκολο!

Είμαι ευλογημένος που έζησα στιγμή σαν την χθεσινή, ευχαριστώ την Άννα που με αντέχει όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως ευχαριστώ τον Τάσο Καραμπέλα που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τη δουλειά μου στο χώρο της κολύμβησης και να είμαι μέρος της προχθεσινής απίστευτης επιτυχίας!»

Μπορούμε  να πούμε  και να  γράφουμε ότι το χρυσό της Χανιώτισσας Άννας  Ντουντουνάκη δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψει  το πλατύ φίλαθλο κοινό ότι η Ελληνική Κολύμβηση έχει μπει για τα καλά σε παγκοσμίου τύπου οργάνωση και θα έχουμε πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

Συγχαρητήρια σε όλους σας γιατί σίγουρα η κολύμβηση είναι ατομικό άθλημα, αλλά η επιτυχία είναι ομαδική υπόθεση.
Χρήστος Παπαρροδόπουλος
Διεθνής Συνεργάτης του Swimming.GR
Ευχαριστώ πολύ τον Λάζαρο Αβίντογλου για τη συνεργασία του