Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι υποχρεώσεις των Ελλήνων στη μαραθώνια κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην λίμνη Λούπα της Ουγγαρίας.

Στα 10 χιλιόμετρα ο Άλκης Κυνηγάκης κατέλαβε την 14η θέση, ενώ στο ίδιο αγώνισμα λίγες ώρες νωρίτερα η Νεφέλη Γιαννοπούλου ήταν 23η

  • Τα αποτελέσματα των ανδρών ΕΔΩ 
  • και των γυναικών ΕΔΩ

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βαγγέλης Κοζομπόλης που συνόδευσε τα παιδιά στην Ουγγαρία για την κορυφαία αυτή διοργάνωση σχολίασε στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας την παρουσία του Άλκη και της Νεφέλης στα 10 χιλιόμετρα. Μέσα από τις δηλώσεις του ξεχωρίζει η αναφορά του στο γεγονός ότι ο Άλκης Κυνηγάκης «έχασε» σήμερα μόνο από έναν από τους αντιπάλους που θα βρει μπροστά του στο προολυμπιακό μίτινγκ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας.

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Κοζομπόλη:

«Τόσο η Νεφέλη, όσο και ο Άλκης, αγωνιζόμενοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (βροχή και κρύο νερό), κάτι που βέβαια ίσχυε για όλους τους συμμετέχοντες, έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία δυστυχώς δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Η Νεφέλη είχε πολύ καλή παρουσία μέχρι τα 4χμ, αλλά στην συνέχεια δεν άντεξε στον γρήγορο ρυθμό που είχε η κούρσα από το ξεκίνημά της.

Ο Άλκης, ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός και εντός στόχων μέχρι τα 9.250μ., όπου ακολουθούσε από κοντά τους πρωτοπόρους (6″ πίσω από τον νικητή του αγωνίσματος και 1″ από εκείνους που πήραν ή διεκδίκησαν τα μετάλλια).

Δυστυχώς όμως, ένα σοβαρό λάθος στα 6χμ του στοίχισε πολύ (δεν “ανεφοδιάστηκε” με ενεργειακό ποτό, όπως ήταν σχεδιασμένο και απολύτως απαραίτητο, όχι μόνον για τον Άλκη, αλλά για όλους τους αγωνιζόμενους στα 10χμ). Στα τελευταία πολύ κρίσιμα 750μ. δεν είχε τις δυνάμεις, να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη διάκριση!

Το θετικό είναι ότι για ακόμα μια φορά σε έναν πολύ δυνατό αγώνα, κοίταξε στα μάτια τους κορυφαίους του κόσμου στο αγώνισμα των 10χμ, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι μόνο ένας βρέθηκε μπροστά του, από όσους θα διεκδικήσουν στις 20.6.2021 στο Σετούμπαλ, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο.

Οι εμπειρίες από τη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν πλούσιες για τους αθλητές μας.

Δουλεύοντας πάνω στις αδυναμίες τους και μαθαίνοντας από τα λάθη μας, εκτιμώ ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα χαρούμε ακόμα μια σημαντική διάκριση, στο άθλημα που μας έχει χαρίσει τόσες πολλές επιτυχίες και συγκινήσεις, χάρη στους κορυφαίους του αθλήματος, τον Σπύρο Γιαννιώτη, την Κέλλυ Αραούζου και τη Μαριάννα Λυμπερτά».

Δηλώσεις για την παρθενική παρουσία της στην διοργάνωση έκανε και η εικοσάχρονη Νεφέλη Γιαννοπούλου.

«Αντιμετώπισα – λέει – αρκετές δυσκολίες και στις δυο κούρσες (5 και 10 χιλιόμετρα), όπως αυτή της θερμοκρασίας του νερού και της συγκεκριμένης κολυμβητικής στολής καθώς είναι η πρώτη φορά που έπρεπε να αγωνιστώ κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είμαι λίγο απογοητευμένη απο το συνολικό αποτέλεσμα καθώς τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Το θετικό είναι ότι εστιάζω στο κομμάτι της εμπειρίας και όλων των πραγμάτων που έμαθα αυτές τις ημέρες. Μαθαίνουμε από τα λάθη και συνεχίζουμε»