Στη Loupa Beach, στα βόρεια της Ουγγρικής πρωτεύουσας συνεχίστηκε η δεύτερη μέρα του Open Water Κολύμβησης και παρότι βρισκόμαστε μόνο 24 ώρες μετά από τα 5.000μ. τα χρυσά μετάλλια είχαν ακριβώς την ίδια τύχη…

Στις Γυναίκες η Ολλανδέζα Σάρον φαν Ρούβενταλ (κεντρική φωτο) με χρόνο 1:59:12.7 απέδειξε ακόμα μια φορά ότι είναι  η Βασίλισσά της Ευρώπης στις μεγάλες αποστάσεις.

Άνα Όλασζ

Όμως η «Βασίλισσα» δεν πήρε μια καθόλου άνετη νίκη και αυτό αποδεικνύεται από το χρόνο της δεύτερης, ο οποίος ήταν κατά μόλις 0.3 πιο αργός.  Η Ουγγαρέζα Άνα Όλασζ τα έδωσε όλα και ήταν λογικό αυτό γιατί ήθελε να κερδίσει το χρυσό μέσα στην πατρίδα της. Η σημερινή της επίδοση ήταν 1:59:13.0, αλλά η Ολλανδέζα δεν της έκανε το χατίρι…

Ναυμαχία όμως είχαμε και στο Ιταλο-Ισπανικό «πέλαγος» για το χάλκινο μετάλλιο…

Ρακέλε Μπρούνι

Η Ιταλίδα Ρακέλε Μπρούνι κάλυψε την απόσταση σε 1:59:15.1, ενώ μόλις 0.4 πιο πίσω τερμάτισε η Ισπανίδα Παούλα Ρουίζ Μπράβο με επίδοση 1:59:15.4 κι έτσι το χάλκινο μετάλλιο πήγε και πάλι στην Ιταλία. Η έτερα Ιταλίδα πρωταθλήτρια,  Τζούλια Γκαμπριελέσκι, ασημένια χθες στα 5χλ δεν μπόρεσε  να κερδίσει μια θέση στο βάθρο των νικητριών και τερμάτισε στην πέμπτη θέση με χρόνο 1:59:16.2 κι αυτό διότι παρουσίασε ορισμένες αδυναμίες στο τελευταίο χιλιόμετρο.

Η δίκη μας Νεφέλη Γιαννοπούλου έκανε μια ενθαρρυντική προσπάθεια  τερματίζοντας 23η με χρόνο 2:11:07.8

Περιμέναμε να δούμε ίσως κάποιες εκπλήξεις στα 10.000μ. Ανδρών αλλά οι καλύτεροι έπαιξαν το ίδιο σενάριο. Σήμερα αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει μόνο «Βασίλισσα», αλλά υπάρχει και «Βασιλιάς» μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη…

Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι

Ο Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι κάλυψε την απόσταση σε 1:51.30.6. Παρά τις πολλές επιθέσεις των αντιπάλων του, έκανε δυο τα χρυσά μετάλλια και ταυτόχρονα κέρδισε ένα ψυχολογικό προβάδισμα απέναντι στους Ευρωπαίους αντιπάλους του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Απονομή 10km

Δεύτερος πάλι ο Γάλλος Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ με 1:51.41.7, ο οποίος προσπάθησε να κερδίσει τον Ιταλό αλλά δεν το πέτυχε… Το χάλκινο μετάλλιο είχε γερμανικά  χρώματα αυτή τη φορά.  Ο Φέρι Βέλμπροκ κάλυψε την απόσταση σε 1:51.42.0, μόλις 0.3 πίσω από τον δεύτερο.

Άλκης Κυνηγάκης (Αριστερά)

Τέλος ο  δικός μας Άλκης Κυνηγάκης έκανε μια παρά πολύ καλή κούρσα και έδωσε  τον καλύτερό του εαυτό τερματίζοντας στη 14 θέση με χρόνο 1:52:06.8. Μια παρά πολύ καλή εμπειρία για τον Άλκη πριν από την ολυμπιακή πρόκριση στην Σετούμπαλ της  Πορτογαλίας.

Επιμέλεια: Χρήστος Παπαρροδόπουλος #swimthinktank