Φωτο: Wang Jianjiahe

Στα Trials1 της Κίνας η κολυμβήτρια Γουάνγκ Τζιανζιάχε κέρδισε εύκολα τα 800 Ελεύθερο με τον πάρα πολύ καλό χρόνο 8:20.38, που είναι η  2η καλύτερη επίδοση της χρονιάς, αλλά απέχει από την Νούμερο 1, που δεν είναι άλλη από την Αμερικανίδα Κέιτ Λεντέκι, η οποία έχει 8:13.64.

Yufei Zang

Η Γιουφέι Ζανκγ από την Κίνα κέρδισε και τα 50 ελεύθερο στα Trials1 με χρόνο 24.32 και ταυτόχρονα πήρε την ολυμπιακή πρόκριση και σ’ αυτό το αγώνισμα… Πίσω της άλλες δυο κολυμβήτριες πέτυχαν τα όρια, αλλά δυστυχώς για την 3η υπάρχουν μόνο μέχρι δύο θέσεις για κάθε χώρα..

Αυτό είναι μέχρι στιγμής το top10 στα 100 Ύπτιο.

Είναι ένα από τα αγωνίσματα που θέλουμε να παρακολουθούμε, λόγω συμμετοχής του Έλληνα κολυμβητή Απόστολου Χρήστου.

Matt Sates

Είναι μόλις 17 χρόνων, από την Νότια Αφρική, γελαστός και αισιόδοξος! Λέγεται Ματ Στέιτς και χθες κατά τη διάρκεια του Γκρανπρί της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Κολύμβησης κέρδισε την ολυμπιακή πρόκριση στα 200 μικτή με χρόνο 1:59.02 (όριο 1.59.67). Το ταλέντο του μάλιστα του έδωσε και φτερά για σπουδές σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο

Με τη συμμετοχή πολλών κολυμβητών-τριών, διεξάγονται οι παραπάνω αγώνες στην πόλη Στέλενμπος. Εκεί η Νότια Αφρική είναι σαφώς η μεγαλύτερη κολυμβητική δύναμη της «μαύρης ηπείρου». Πολλοί προσπαθούν να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στο Τόκιο, πιάνοντας τα όρια, ενώ άλλοι πάλι θα βρεθούν στην Ιαπωνική πρωτεύουσα με «εισιτήριο» την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη. Ένας θεσμός που δίνει δικαίωμα σε ένα αγόρι κι ένα κορίτσι από κάθε χώρα, ασχέτως ορίων, προκειμένου να μη λείπει κανένα έθνος από το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Michael Klim

Ένα δυσάρεστο γεγονός που ελπίζουμε να έχει αίσιο τέλος είναι διάγνωση με καρκίνο του 43χρονου σήμερα Μίκαελ Κλιμ. Είναι  Αυστραλός γεννημένος στην Πολωνία πρώην κολυμβητής, ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρώην παγκόσμιος κάτοχος ρεκόρ. Ο θρύλος της παγκόσμιας κολύμβησης υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει μια κύστη από το λαιμό του σε ένα εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας καρκίνου στο Σίδνεϊ.

Η Ελλάδα είναι μαζί του!

Είμαστε βέβαιοι ότι θα νικήσει και σ΄αυτή την κούρσα

Τέλος η ολυμπιακή ομάδα της Μ. Βρετανίας θα ντυθεί με Adidas.

#roadtotokyo