Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πολλά αξιοθέατα. Κόπα Καμπάνα και Ιπανέμα οι δυο πασίγνωστες παραλίες του που όλοι οι τουρίστες θα πάνε να απολαύσουν στη θάλασσα, να πιούν μια καρύδα και να θαυμάσουν ωραία νεανικά σώματα. Βέβαια αυτή την περίοδο λόγω πανδημίας ίσως ο τουρισμός δε μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας, αλλά τα Ολυμπιακά Trials  σίγουρα τραβούν την προσοχή των Βραζιλιάνων, αλλά και ολόκληρου του κολυμβητικού κόσμου. Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ αποδοτική και τέσσερα νέα μέλη κέρδισαν τη θέση τους στην Ολυμπιακή ομάδα.

Copa Cabana

Στα 1500 μέτρα ελεύθερο Γυναικών, ήρθε η ώρα να χορέψουν την …κολυμβητική σάμπα δυο γυναίκες.

Betina Lorscheitter

Πρωταγωνίστρια η Beatriz Pimentel Dirotti (κεντρική φωτο) που κέρδισε την κούρσα με τον καλό χρόνο 16:22.07 μπροστά από τη 2η  Betina Lorscheitter, η οποία με 16:25.76 έκανε και αυτή το όριο (16.32.04), αν και δεν είναι δεδομένο ότι θα κολυμπήσει στο Τόκιο, διότι έχει κερδίσει το Ολυμπιακό εισιτήριο και για τα 10χλμ.

Το σπριντ είναι μέσα στη Βραζιλιάνικη παράδοση γιατί πως να ξεχάσουμε ότι τα Παγκόσμια Ρεκόρ στα 50 ελεύθερο (20.91) και 100 ελεύθερο (46.91) είναι του Βραζιλιάνου Cielo Filho Cesar.

Andre Luiz Souza

Σίγουρα οι συμπατριώτες δεν πήγαν τόσο γρήγορα, αλλά προκρίθηκαν για το Τόκιο με την ελπίδα ενός ημιτελικού. Andre Luiz Souza 48.15 και Pedro Spajari 48.31. Tο Ολυμπιακό όριο στην απόσταση είναι 48.57, ο ημιτελικός υπολογίζουμε ότι θα κλείσει περίπου στο 48.33, ενώ με χρόνο κοντά  στο 48.00 μπορεί κάποιος να ελπίζει για το μεγάλο τελικό.

Pedro Spajari

Προς το παρόν στη Βραζιλία 11 κολυμβητές και κολυμβήτριες έχουν κερδίσει την πρόκριση τους. Τα Trials συνεχίζονται, αλλά η Covid-19 άλλαξε παρά πολλά δεδομένα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

#roadtotokyo