Ζευγάρωσε τα Εθνικά Ρεκόρ Κύπρου η Κάλια Αντωνίου στο Pro Swim Series του Μίσιον Βιέχο στην Καλιφόρνια. Μόλις πριν λίγες μέρες είχε καταρρίψει το Παγκύπριο Ρεκόρ στα 50 Ελεύθερο με 25.40 και νωρίτερα σήμερα κατέρριψε και το 100άρι με επίδοση 54.85 (26.73 – 28.12). Τα προηγούμενα ρεκόρ ήταν κατ’ αντιστοιχία 25.59 και 55.92. Κι ενώ το 25.40 αποδείχθηκε αρκετό για να την οδηγήσει στο μεγάλο τελικό, το εξαιρετικό 54.85 την άφησε εκτός τελικού κι αυτό το αναφέρουμε μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουμε το επίπεδο του εκεί συναγωνισμού. Η Κάλια είναι 21 ετών, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα με εξαιρετικές εμφανίσεις και στο NCAA, ενώ η συνεχής της βελτίωση αφήνει κι άλλες υποσχέσεις για το μέλλον. Μέχρι στιγμής έχει Β όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο 50άρι και αν δεν πιάσει κάποιο από τα Α όρια (24.77 και 54.38) στα αγωνίσματά της για να “σφραγίσει” τη συμμετοχή της στο Τόκιο, θα πρέπει να είναι από τις Κύπριες κολυμβήτριες εκείνη με την υψηλότερη βαθμολογία στο FINA points.

Ας δούμε όμως τι λέει για εκείνη ο Σταύρος Μιχαηλίδης, ο Κύπριος προπονητής και πρώην πρωταθλητής κολύμβησης που την ανέδειξε:

Βαγγέλης Ζορμπής – Σταύρος Μιχαηλίδης – Κάλια Αντωνίου

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα 100 Ελεύθερο. Το περίμενα αφού με βάση τους χρόνους που είχε κάνει στις γυάρδες έπρεπε να κολυμπήσει κάτω από 55:00. Στο 50αρι το θέλαμε λίγο πιο κάτω, αλλά αν αναλογιστούμε ότι αυτές οι επιδόσεις έγιναν μόνο με τρεις μέρες ξεκούρασης και ήταν οι πρώτοι αγώνες από τον Αύγουστο, το να κάνεις τρία ατομικά ρεκόρ 50-100-200 δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ελπίζω στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

#roadtotokyo