Και νέο Ρεκόρ Ιαπωνίας από τον Κατσουχίρο Ματσουμότο, στα 200 Ελεύθερο με 1:44.85, επίδοση που είναι η 9η καλύτερη όλων των εποχών και τοποθετεί τον Ιάπωνα πρωταθλητή στο top 10 του αγωνίσματος παγκοσμίως.

Η Νότια Αφρική μάλλον βρίσκει τον αντικαταστάτη του Chad Le Clos. Στην κούρσα των trials ο Τσαντ κέρδισε την πρόκρισή του για την Ολυμπιάδα στα 200 πεταλούδα με 1.55.88, αλλά δίπλα του ένα καινούργιο ανατέλλον αστέρι έλαμπε στο πρόσωπο του 17χρόνου Ethan du Preez (φωτο), ο οποίος τερματίζοντας με χρόνο 1.56.44 κατάφερε να ταξιδεύσει μαζί με τον παγκόσμιο συμπατριώτη του στην Ολυμπιάδα.

Μια νέα είδηση από τη FINA για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Μαραθωνίου 10χλμ.

Λόγω της πανδημία οι αγώνες πρόκρισης μετά από τους 10 πρώτους του τελευταίου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κορέας θα διεξαχθούν, όχι στην Ιαπωνία αλλά στην Πορτογαλία, κάτι που θα βοηθήσει περισσότερο τους Ευρωπαίους κολυμβητές και κολυμβήτριες, αφού δε θα έχουν τα πρόβλημα με την προσαρμογή στην ώρα. Το «ραντεβού» είναι για τις 29-30 Μαΐου στην Σετούμπαλ, μια μικρή πόλη 121.185 κατοίκων, μόλις 40χλμ από την πρωτεύουσα Λισσαβόνα, από την οποία είχε ξεκινήσει τη διεθνή του καριέρα ο Σπύρος Γιαννιώτης

Από τις 8 μέχρι τις 11 Απριλίου στο Marguerite Aquatic Centre του Mission Viejo διεξάγεται το Tyr Pro Série με συμμετοχή πολλών διεθνών σταρ της αμερικανικής κολύμβησης οι οποίοι  προετοιμάζοντιαι για τα αμερικανικά trials και το Ολυμπιακό Ιαπωνικό όνειρο… Όπως μας έχουν μάθει οι Ηνωμένες Πολιτείες τα δικά τους trials θα είναι τα τελευταία. Έτσι όλες οι χώρες έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους εκεί.

#roadtotokyo