Πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η 48η Γιορτή των Αρίστων, της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου. Η φετινή Γιορτή των Αρίστων διεξήχθη με λιγοστούς προσκεκλημένους λόγω των υγειονομικών περιορισμών και οι περισσότερες απονομές έλαβαν χώρα μέσω video τις προηγούμενες μέρες! Με τους όποιους περιορισμούς η ΕΑΚ πραγματοποίησε την εκδήλωση στέλνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός σπρώχνει στην επιστροφή και στην κανονικότητα. Δια ζώσης βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι των τεσσάρων κατηγοριών (αθλητές, αθλήτριες και ομάδες) που ψήφισαν τα μέλη της ΕΑΚ και οι ειδικές βραβεύσεις σε Ντίνο Μιχαηλίδη και Άντρη Ελευθερίου.

Στις βραβεύσεις έδωσε δυναμικά το παρόν της και η κολύμβηση, με την παρουσία δύο αθλητών. Τα αδέλφια Κάλια Αντωνίου και Νικόλας Αντωνίου, αφού το 2020, παρά την εμφάνιση της πανδημίας και τις φοβερές επιπτώσεις ανά το παγκόσμιο, τα δύο αδέλφια διακρίθηκαν και έδωσαν αμφότεροι δείγματα των τεράστιων δυνατοτήτων τους. Η Κάλια βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα των αθλητριών, παίρνοντας τελικά την 3η θέση, πίσω από την Σοφία Ασβεστά (τζούντο) και Κωνσταντίνα Νικολάου (σκοποβολή). Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, που σπουδάζει στην Αμερική (Αλαμπάμα) παρά την «έκρηξη» της πανδημίας πέτυχε δύο νέες παγκύπριες επιδόσεις, είχε μια πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών (4Χ100μ. ελεύθερο – μικτό, ανδρών/γυναικών), μια δεύτερη θέση (50μ. ελεύθερο) και τέσσερις τρίτες θέσεις (50μ. ύπτιο, 100μ.ελεύθερο, 4Χ100μ. μικτή και 4Χ100μ. ελεύθερο).

Μεγάλη και η διάκριση του αδελφού της Κάλιας, Νικόλα Αντωνίου, ο οποίος βραβεύτηκε ως ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του κυπριακού αθλητισμού (μαζί με τον Πέτρο Χριστοδουλίδη του τζούντο και την Αιμιλία Κολοκοτρώνη του στίβου). Ο Νικόλας στην περσινή σεζόν πέτυχε οκτώ νέες παγκύπριες επιδόσεις στην κατηγορία παίδων, τέσσερις στην κατηγορία νέων και μια στην κατηγορία ανδρών. Παράλληλα μέσα από τις συμμετοχές του, αρχικά με το Euromeet στο Λουξεμβούργο κατέκτησε μια πρώτη θέση στα 200μ. ελεύθερο και μια δεύτερη θέση στα 50μ. ελεύθερο. Ακόμα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών κατέκτησε μιαν πρώτη θέση στα 4Χ100μ. ελεύθερο – μικτό. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων κατέκτησε εφτά πρώτες θέσεις ( 50μ., 100μ. ελεύθερο, 4 Χ100μ. και  4Χ200μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. μικτή, 4Χ100μ. ελεύθερο – μικτή, 4Χ100μ. μικτή – μικτό).

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΚΟΕΚ