Το FORUM Προπονητών – Προπονητριών Ελλάδας και Κύπρου, το οποίο καλωσορίστηκε από τους προπονητές και τις προπονήτριες. Συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του και αλλάζει ονομασία, ώστε να περιγράφεται πληρέστερα ο σκοπός του, ενώ παράλληλα διευρύνει τόσο το πεδίο του, όσο και τις ομάδες εμπλεκομένων με την κολύμβηση που θα φιλοξενήσει προσεχώς.  

Swimming Think Tank

Αυτή είναι η νέα ονομασία

Όπως έχουμε ξαναπεί από το Swimming.GR, στόχος των διαδικτυακών συναντήσεων είναι να τίθενται στο «τραπέζι» της συζήτησης, θέματα που απασχολούν την κολυμβητική κοινότητα συμπεριλαμβανημένων και ΑμεΑ, καθώς και τεχνικές, προπονητικές και αγωνιστικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σκοπός του παραμένει κάθε τακτική ή φιλοσοφία εσωστρέφειας να τοποθετείται για πάντα στο παρελθόν και όλοι μαζί οι προπονητές-τριες να κινηθούν προς το μέλλον δημιουργώντας ένα αληθινό «Εργαστήριο Ιδεών» αν προτιμάμε τη μητρική μας γλώσσα…

Εμπνευστής αυτού του …Laboratoire d’Idees για όσους-ες πάλι παραμένουν εραστές της γαλλικής, είναι ο διεθνούς κύρους και παγκοσμίων επιτυχιών, κυρίως με την Εθνική ομάδας της Γαλλίας, Έλληνας, εκ Πατρών ορμώμενος, προπονητής κολύμβησης, Χρήστος Παπαρροδόπουλος.

Άμεσος συνεργάτης του και συνδιοργανωτής είναι το Swimming.GR, αλλά οι ουσιαστικοί συνεργάτες του εγχειρήματος δεν είναι άλλοι από τους όλους τους προπονητές και όλες τις προπονήτριες και αναλόγως θέματος, κάθε πρόσωπο άλλης ειδικότητας που συμμετέχει ενεργά στο κολυμβητικό γίγνεσθαι.

Το προσεχές πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο, Τρίτη 6 Απριλίου 2021, 21:00:

«Ενδυνάμωση στα κορίτσια ηλικίας από 13 έως 16 ετών» Κύριος εισηγητής: Δημήτρης Κουλούρης. Μόνο για προπονητές-τριες

Τρίτη 11 Μαΐου 2021:

«Η Γυναίκα στην Ελληνική Κολύμβηση» Εισηγήτριες: [Αθλήτριες υγρού στίβου] (Κατερίνα Καραγιάννη – Κατερίνα Κλέπκου και πολλές ακόμα γυναίκες πρώην κολυμβήτριες, διακεκριμένες επαγγελματίες σήμερα στο χώρο τους). Ανοικτό σε άτομα κάθε εμπλεκομένης ειδικότητας με την κολύμβηση.  

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021:

«Η επαρχιακή κολύμβηση σε κίνδυνο» Αυτό το τελευταίο θέμα είναι καίριας σημασίας. Η ελληνική επαρχία (πλην Αττικής – Θεσσαλονίκης) αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό από 25-30% του συνόλου των κολυμβητών-τριών μας. Απαραίτητη είναι η εθελοντική βοήθεια από αρκετά άτομα διαφόρων ειδικοτήτων για να ολοκληρωθεί  με επιτυχία.

#swmgr #swimthinktank