Η Ρικάκο Ικέε, η γιαπωνέζα κολυμβήτρια που το 2019 διαγνώστηκε με  λευχαιμία, κέρδισε πανάξια το εισιτήριο για τους προσεχείς Ολυμπιακούς της χώρας της, κολυμπώντας 57.77 στα 100 πεταλούδα. Η ίδια η ζωή της ήταν σε κίνδυνο και είχε μπει στο νοσοκομείο για θεραπεία. Όλοι νόμιζαν ότι το κολύμπι τελείωσε για αυτήν. Η τεράστια θέλησή της, την οδήγησε όχι μόνο στην Ολυμπιακή πρόκριση, αλλά και σε όνειρα για το μέλλον.

Ρικάκο Ικέε

Μπράβο Ρικάκο είσαι παράδειγμα για τη νεολαία και για όλους μας!

Fabian Schwingenschlögl

Το να κολυμπάει κανείς κάτω από 59 στα 100 πρόσθιο είναι κάτι το οποίο τώρα τελευταία το βλέπουμε αρκετά συχνά σε αγώνες πρόκρισης για την Ολυμπιάδα. Το είδαμε και στους αγώνες που διεξάγονται στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας όταν ο Fabian Schwingenschlögl κολύμπησε 58.95 και σημείωσε νέο Εθνικό Ρεκόρ στο αγώνισμα.

Άννα Εγκόροβα

Η Άννα Εγκόροβα πέτυχε Νέο Ρεκόρ Ρωσίας στα 400 Ελεύθερο με 4:04.10 και ταυτόχρονα πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για το Τόκιο. Είναι μια επιτυχία για την κολυμβήτρια που άφησε τη χώρα της για να πάει στη Γαλλία και να προπονείται με το μυθικό «τρικολόρ» προπονητή Φιλίπ Λουκά. Η επιλογή της είναι κάτι πολύ παράξενο για τους Ρώσους, που δύσκολα φεύγουν τη χώρα τους για μια άλλη ευρωπαϊκή. Η Άννα με την απόφαση να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς είχε πολλά προβλήματα με την ομοσπονδία της, αλλά με τα αποτελέσματά της έκανε τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ολυμπιονίκη Βλαντιμίρ Σαλνίκοφ, να αλλάξει γνώμη… Το 4:04.10 είναι η 2η καλύτερη επίδοση της χρονιάς στον κόσμο, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό ρεκόρ είναι πλέον 20 ετών και ανήκει στη Ζωή Δημοσχάκη με 4:11.59.

Κλεμέντ Κολέσνικοφ

Μένουμε στη Ρωσία για ένα Νέο Εθνικό Ρεκόρ αυτή τη φορά στα 100 ύπτιο, από τον Κλεμέντ Κολέσνικοφ με χρόνο 52.42. (25.36 και 27.06). Το Ευρωπαϊκό Ρεκόρ είναι του Γάλλου Καμίλ Λακούρ 52.11, το Παγκόσμιο 51.85 του Αμερικανού Ράιν Φ. Μέρφυ και το ελληνικό του Αριστείδη Γρηγοριάδη με 53.03.