Ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά είναι και νιώθει μισή Καλαματιανή και μισή Κρητικιά, αφού ο πατέρας της κατάγεται από Καλαμάτα και εκείνη έχει πολλές ωραίες αναμνήσεις από αυτά τα μέρη. Φοίτησε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έχει πτυχίο Υπολογιστών –  Γλώσσες Προγραμματισμου CCC. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.


Αλεξία Μαρίνη – Μανόλης Δραμιτινός

Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Υδ/σης Κρήτης Ρόδου απο το 1992 έως και σήμερα. Το 1990 παντρεύτηκε τον «ηθικό αυτουργό» για την παρουσία της στις πισίνες… Μανόλης Δραμιτινός, το όνομά του… Όλοι τον ξέρουμε και τον αγαπάμε! Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Προπονητής κολύμβησης ο οποίος βρισκόταν ήδη αρκετά χρόνια πριν από το γάμο τους στον υγρό στίβο και έτσι ξεκίνησε αυτό το τόσο όμορφο ταξίδι τους. Ένα ταξίδι που μέσα απο σκληρή δουλειά, τους χάρισε πολλά χαμόγελα, πολλές επιτυχίες, πολλή αγάπη.

Καρποί της αγάπης τους οι δύο γιοι τους. Ο Γιώργος 29 ετών Πρωταθλητής Ευρώπης, όχι στην κολύμβηση, αλλά στο Brazilian Jiu Jitsu και επίσης Πρωταθλητής Ελλάδας …ούτε στην υδατοσφαίριση, αλλά στην ελευθέρα πάλη, φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και ο Δημήτρης 25 ετών φοιτητής στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων.

Ας αφήσουμε όμως τα πολλά λόγια και να δώσουμε το λόγο στην Αλεξία…

  • Αλεξία, προσωπικά τρέφω μια ιδιαίτερη αγάπη για την Κρήτη και το Ηράκλειο ειδικότερα, γιατί είναι η γενέτειρα του πατέρα μου… γι’ αυτό και χρόνια τώρα με προβληματίζει η κατάσταση που επικρατεί εκεί…

«Τα προβλήματα του υγρού στίβου στην Περιφέρεια είναι αρκετά. Οι εγκαταστάσεις της πισίνας του Ηρακλείου, όπου και δραστηριοποιούμαι,  ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με πολλά προβλήματα όλα τα χρόνια και συνεχόμενες διακοπές λειτουργίας από διάφορες ζημιές. Η μοναδική 50άρα πισίνα στην πόλη του Ηρακλείου που φιλοξενεί 11 σωματεία, επιτέλους επισκευάζεται, αντιμετωπίζονται τα σοβαρά θέματά της απο την ΓΓΑ και την Περιφέρεια. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και ολικής αντικατάστασης του μηχανοστασίου, προχωράει η ανακατασκευη των αποδυτηρίων και έχει εγκριθεί η κατασκευή κλειστής 33άρας πισίνας δίπλα στην υπάρχουσα πισίνα.Επιτέλους ο υγρός στίβος στην πόλη του Ηρακλείου, από άποψη εγκαταστάσεων, αρχίζει να έχει μέλλον. Γιατί από άποψη κολυμβητών, όλη η Κρήτη έχει να επιδείξει σπουδαία ταλέντα».

  • Θες να μας πεις για την απόφασή σου να κατέβεις ως υποψήφια για το ΔΣ της ΚΟΕ, αλλά και για την επιλογή σου με την κίνηση «Κολυμπάμε μαζί»;  

«Η κίνηση «Κολυμπάμε μαζί» στην οποία συμμετέχω, σημαίνει αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομα της. Κολυμπάμε μαζί και όχι ο καθένας χώρια. Σεβόμαστε το παρελθόν, αγωνιούμε για το παρόν (λόγω της πανδημίας) και φιλοδοξούμε να κτίσουμε ένα φωτεινό μέλλον. Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ηγείται μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν πολύχρονη, άρρηκτη και διαχρονική σχέση με τα αθλήματα της ΚΟΕ και ταυτοχρόνως είναι άνθρωποι με επαγγελματικές περγαμηνές και κυρίως με πόθο και καημό για τον αθλητισμό. Η κίνηση «ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ» φρόντισε από τον περασμένο Ιούλιο να βγει μπροστά, να δηλώσει την παρουσία και τη συμμετοχή της στις εκλογές και κυρίως να παρουσιάσει για πρώτη φορά στα χρονικά ένα όραμα το οποίο στηρίζεται σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με οκτώ διαφορετικούς άξονες που καλύπτουν όλο το φάσμα των δράσεων της ΚΟΕ. Ο χώρος του υγρού στίβου ήταν και είναι πολύ απαιτητικός, σε γνώσεις, εμπειρία, οργάνωση, όρεξη για δουλειά. Γι’ αυτό και όταν μου έγινε η πρόταση να συμμετάσχω με την κίνηση ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ στις εκλογές για την ΚΟΕ, δέχτηκα αμέσως. Η πρόταση ήταν πολύ τιμητική για μένα».

  • Τι σημαίνει να είσαι σύμβουλος από την περιφέρεια;

«Η αποκεντρωτική πολιτική που εφαρμόζεται στην προκειμένη περίπτωση έχει νόημα και δεν είναι απλώς ένα κούφιο και χωρίς περιεχόμενο προεκλογικό επιχείρημα. Στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ υπάρχουν υποψήφιοι απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας και αυτό τεκμηριώνει με εμφατικό τρόπο την επιθυμία μας να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας σε όλη την επικράτεια. Δεν πρόκειται για μια επιλογή για το θεαθήναι, αλλά ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την ουσία. Οι υποψήφιοι που προέρχονται από την περιφέρεια πιάνουν τον σφυγμό όλης της Ελλάδας και εμπλουτίζουν το ψηφοδέλτιο και (θέλω να πιστεύω και) της επόμενης διοίκησης, με τη δική τους φρεσκάδα, τον δικό τους ενθουσιασμό και τη δική τους προσέγγιση στα ποικίλα ζητήματα που διαχειρίζονται καθημερινά κατά τόπους.

  • Το ψηφοδέλτιο των συμβουλών είναι ενιαίο. Μπορεί για παράδειγμα ο νέος Πρόεδρος να έχει μειοψηφία στο νέο ΔΣ. Θα υπάρξει δυνατότητα λειτουργίας της διοίκησης;

«Το ενιαίο ψηφοδέλτιο των συμβούλων είναι μια καινοτομία που δίνει δυνατότητα εκπροσώπησης και στους μειοψηφούντες. Θα δοκιμαστεί στην πράξη. Αν υπάρχει διάθεση συνεργασίας για το καλό του υγρού στίβου μπορεί να αποδειχθεί καλή επιλογή. Εφόσον εκλεγώ στο ΔΣ της ΚΟΕ, θα εργαστώ σκληρά για ένα καλύτερο αύριο στον υγρό στίβο, για όλους».

  • Πως βλέπεις την επόμενη μέρα στην κολύμβηση λόγω covid;

«Η κολύμβηση όπως και όλος ο αθλητισμός παγκοσμίως έχουν πληγεί βάναυσα από την πανδημία. Ασφαλώς απαιτείται μια επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα και επίσης οφείλουμε να ανοικοδομήσουμε τις γέφυρες και να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των αθλητών και των οικογενειών τους στις αθλητικές αξίες.

  • Και σαν να μη μας έφτανε η πανδημία έχουμε και τα άλλα…

«Οι πρόσφατες καταγγελίες αθλητών και όχι μόνο για σεξουαλική παρενόχληση και παραβατικές έως εγκληματικές συμπεριφορές μας κρατούν όλους σε εγρήγορση και σε επαγρύπνηση, ώστε να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας σε όλο τον αθλητισμό».

Η Αλεξάνδρα Μαρίνη Δραμιτινού, η Αλεξία όπως την ξέρουμε όλοι, μας στέλνει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας.

«Αναρωτιέμαι υπάρχει καλύτερο μήνυμα αισιοδοξίας από το όνομα της κίνησης μας; Κολυμπάμε μαζί, το λέμε, το γράφουμε, το φωνάζουμε και το εννοούμε. Έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή των μοναχικών ανθρώπων, της αρχής του ενός και της φεουδαρχικής αντίληψης. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τη διοίκηση της ομοσπονδίας με τα περισσότερα ολυμπιακά αθλήματα, είμαστε συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε σάρκα και οστά στον στόχο μας, που είναι η αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα. Από την αρχή η δεδηλωμένη επιθυμία και η στόχευση μας είναι να οδηγήσουμε την ΚΟΕ στο μέλλον. Τα καλύτερα και τα πιο ουσιώδη έρχονται!»

«Εύχομαι καλη επιτυχία σε όλους».

(Για το Swimming.GR, Γιάννης Μηλιδάκης)