Ολοκληρώθηκε η κούρσα των 10km στην Doha. Κάθε αγώνας στη θάλασσα είναι συναρπαστικός, έτσι και αυτός. Τον αγώνα κέρδισε ο Γάλλος Χάλκινος Ολυμπιονίκης Marc-Antoine Olivier, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον μεγάλο σταρ της πισίνας στα αγωνίσματα των αποστάσεων, Gregorio Paltrinieri.

Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών ήταν η 12η θέση για τον Κυνηγάκη Άλκη και η 41η για τον Μάρκο Δημήτρη.

Μοράρης Αλέξανδρος (προπονητής):

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ίσως ο πιο απαιτητικός από όλους του Fina Marathon Swim World Series. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών κάνει πολύ δύσκολες τις συνθήκες, τόσο κατά την τροφοδοσία όσο και στις προσπεράσεις. Δυστυχώς οι αθλητές μας έμειναν εκτός 20αδας από την αρχή. Παρόλο που δεν ήταν πίσω σε χρόνο, στον 3ο γύρο (6km) απείχαν μόλις 15’’ από τον πρώτο, είχαν πολλά κορμιά μπροστά τους. Στον τελευταίο γύρο άλλαξε ο ρυθμός και ο Άλκης (Κυνηγάκης) κατάφερε να αναρριχηθεί στη 12αδα κερδίζοντας πολλές θέσεις.

Συγχαρητήρια και στα δυο παιδιά ! Θεωρώ ότι αξίζουν της προσοχής μας !

Κυνηγάκης Αθανάσιος:

Στην εκκίνηση οι αθλητές χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ. Το δεξί γκρουπ, το οποίο μοιραία ακολούθησα, οδηγήθηκε λαθεμένα προς τη δεύτερη σημαδούρα αντί για την πρώτη. Εκεί χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Στο υπόλοιπο της κούρσας κέρδιζα συνεχώς θέσεις, κατακτώντας τελικά τη 12η θέση.

Μάρκος Δημήτρης:

Ο αγώνας στην Doha ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου στην κατηγορία ανδρών. Είναι τιμή μου που αγωνίστηκα με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτή η εμπειρία μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει. Η θάλασσα θέλει εμπειρία και σωστή διαχείριση καθώς μικρές λεπτομέρειες καθορίζουν το πλασάρισμα στις υψηλότερες θέσεις.