Χρειάστηκε να περάσει πάνω από μία εβδομάδα καταστροφικής απραξίας, μακριά από προπονήσεις σε ιδιαιτέρως κρίσιμο προπονητικό κύκλο, για να ενδιαφερθεί και να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός, ώστε να  επανενταχθούν στις προπονήσεις τουλάχιστον όσοι και όσες θα συγκροτήσουν τις εθνικές ομάδες εν όψει των Πανευρωπαϊκών του Μαΐου στη Βουδαπέστη και των άλλων μεγάλων διοργανώσεων.

Έτσι λοιπόν, από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά, εστάλη σήμερα (12/3/2021) και ώρα 13.00, το ακόλουθο έγγραφο που αφορά την προετοιμασία αθλητών – τριών εν όψει προσεχών διεθνών διοργανώσεων:

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γεωργίου Μαυρωτά και σε συνέχεια του με αρ. Πρωτ. Οικ. ΥΠΠΟΑ/90660/05/03/2021 σχετικού μας εγγράφου, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε εάν υπάρχουν επίσημες διεθνείς διοργανώσεις οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Μαΐου 2021 και στις οποίες συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες των αθλημάτων που καλλιεργεί η Ομοσπονδία σας.

Στην περίπτωση αυτή, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τον σχετικό κατάλογο αθλητών και προπονητών προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση των κολυμβητηρίων για την προετοιμασία τους, εν όψει των εν λόγω διεθνών διοργανώσεων.

Παρακαλούμε όπως δεν συμπεριληφθούν τα μέλη της προ ολυμπιακής ομάδας στον εν θέματι κατάλογο, καθότι ήδη τους επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή, εποικοδομητική συνεργασία

Με εκτίμηση”

Παρατηρούμε ότι σ’ αυτή την επιστολή προστίθεται και ο Μάιος στο επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ στη διευκρινιστική εγκύκλιο, το διάστημα οριζόταν από Μάρτιο έως Απρίλιο, αφήνοντας εκτός το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης…

Περίπτωση 4 (σελ.9): Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις των ομοσπονδιών κατόπιν έγκρισης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας των εθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών για τις διεθνείς διοργανώσεις εντός Μαρτίου – Απριλίου 2021…

Η ΚΟΕ, ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα αποστείλει τον σχετικό κατάλογο, εφόσον δίνεται το δικαίωμα προπόνησης πέραν των μελών της προ ολυμπιακής ομάδας, για τους αθλητές των εθνικών μας ομάδων που θα αγωνιστούν στο διάστημα Μαρτίου – Μαΐου 2021 σε διεθνείς διοργανώσεις, τελικά έσπευσε να απαντήσει αυθημερόν υποστηρίζοντας την τελευταία της θέση.

Ζήτησε να εγκριθεί η προπόνηση των αθλητών / τριών άνω των 15 ετών, από τη στιγμή, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκροτημένες Εθνικές ομάδες.

Το σχετικό κείμενο προς τον κ. Μαυρωτά:

“Σε απάντηση του email της 12/3/2021 με θέμα Γνωστοποίηση διεθνών διοργανώσεων εθνικών ομάδων για το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Μαΐου 2021 και αποστολή σχετικών καταλόγων, σας ενημερώνουμε ότι, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή συγκροτημένες Εθνικές ομάδες και δεν μπορούμε να στερήσουμε για λόγους ίσης μεταχείρισης από αθλητές τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση τους για τη συμμετοχή τους στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες, προτείνουμε να δοθεί η δυνατότητα προπόνησης στους αθλητές και αθλήτριες 15 ετών και άνω, οι οποίοι θα προπονούνται σε περίπου 130 Κολυμβητήρια της χώρας με όλα τα αυστηρά Υγειονομικά Πρωτόκολλα”.

Αναμένουμε και ελπίζουμε σε θετική απάντηση από το Υφυπουργείο και τη ΓΓΑ.

Πηγή Ειδήσεων: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ