Όλα έτοιμα στην Ντόχα για τα 10km.

Η θερμοκρασία του νερού είναι 23-24β., ενώ της ατμόσφαιρας κυμαίνεται στους 27-28β.

Η διαδρομή είναι 2km και οι κολυμβητές-τριες θα  κάνουν 5 γύρους.

Παρά πολύ καλός συναγωνισμός για τους Έλληνες κολυμβητές Άλκη Κυνηγάκη και Δημήτρη Μάρκο, στους οποίους ευχόμαστε καλή επιτυχία .

Μάρκος – Μοράρης

Στην πρωτεύουσα του Κατάρ ο Έλληνας προπονητής Αλέξανδρος Μοράρης, που συνοδεύσει τους δύο κολυμβητές μας, θα συναντήσει έναν παγκοσμίως διακεκριμένο γνωστό μας, τον Πέτρο Τσιάλα, παλιό πρωταθλητή στις αποστάσεις, μάνατζερ υγρού στίβου στο Αθήνα 2004, ο οποίος  σήμερα  είναι μάνατζερ στην Ολυμπιακή Επιτροπή του Κατάρ.

Ο Αλέξανδρος Μοράρης δήλωσε στον ΝβΧ (Νίκος Χαραλαμπόπουλος) και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ τα ακόλουθα:

«Καθώς βρίσκομαι σε διαδικασία ετοιμασίας για αυτό το ταξίδι, η διάθεση μου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απόλυτα κυκλοθυμική. Μια πλευρά μου κάνει αγωνιστικές σκέψεις και μια άλλη δε μπορεί να συνέλθει από την ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας.

Ξέρετε από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε επηρεαστεί όλοι (προπονητές, αθλητές, γονείς) από τις εξελίξεις στον ελληνικό αθλητισμό. Μήνες τώρα είχαμε να διαχειριστούμε μια δυσάρεστη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Γονείς και προπονητές έπρεπε να θωρακίσουμε τα παιδιά μας με υπομονή. Δεν έπρεπε να χαθεί η ελπίδα.

Η τελευταία όμως απόφαση που βάζει λουκέτο στα κολυμβητήρια, κόντρα σε κάθε στοιχείο που συνοδεύει την άθληση μέσα στο νερό, είναι αποκαρδιωτική. Είναι ανεξήγητη. Δεν ξέρουμε τι να πούμε στα παιδιά μας.

Κάνω έκκληση για επανεξέταση των στοιχείων. Η κολύμβηση αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Τα παιδιά μας εκπέμπουν sos, ας τα ακούσει κάποιος.

Αγωνιστικά τώρα θα σας πω ότι είμαι χαρούμενος που συνοδεύω δυο νέους-σε ηλικία- αθλητές σε έναν αγώνα που θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου στο συγκεκριμένο αγώνισμα, τα 10 χιλιόμετρα».

Ο μεν Άλκης (Κυνηγάκης) έχει αποδείξει ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει μια πολύ καλή προπόνηση/προετοιμασία για αυτόν, για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα μαζί με τον προπονητή του (Βαγγέλη Κοζομπόλη ), στο δρόμο για τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου (Ολυμπιακής Πρόκρισης), που θα γίνει τέλη Μαΐου στην Φουκουόκα.

Από την άλλη ο Δημήτρης (Μάρκος) έχει δοκιμαστεί, με πολύ καλά αποτελέσματα, μόνο σε επίπεδο Νέων – Ανδρών. Θα είναι ο πρώτος του αγώνας σε επίπεδο Ανδρών και ανυπομονούμε να δούμε τυχόν ελλείψεις που έχουμε. Το Open Water είναι μέσα στους στόχους μας, πιστεύουμε ότι μας ταιριάζει. Θέλουμε να είμαστε στη Φουκουόκα και αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει έναν οδηγό για το τι πρέπει να βελτιώσουμε».