Από δημοσίευση του Ν.β.Χ. στο pisina.net

Για όσους σέβονται την ιστορία της κλασικής κολύμβησης οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο Χαράλαμπος Παπανικολάου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πρόσωπα που ανέδειξε το άθλημα από καταβολής του. Ένα απίστευτο ταλέντο που κυριάρχησε στην ευρωπαΐκή κολύμβηση την δεκαετία του 80, ειδικά στις κατηγορίες νέων και εφήβων.

Ο Χαράλαμπος Παπανικολάου [φωτο: 2ος] προσκλήθηκε από την σελίδα μας [pisina.net] να σχολιάσει την σημερινή τραγική πραγματικότητα στον χώρο που παραμένει στην κατάψυξη εδώ και αρκετούς μήνες και δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και ανασφάλεια σε εκείνους που τον υπηρετούν.
Ο Χαράλαμπος «χαστουκίζει» τους ανεύθυνους που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις.

Οι δηλώσεις του:

«Η απόφαση αυτή είναι ένα μέρος του όλου αποτυχημένου ΣΧΕΔΙΟΥ… συγνώμη σχέδιο δεν υπάρχει… ΠΛΑΝΟΥ… Συγνώμη ούτε αυτό υπάρχει!!!
Των αποτυχημένων μέτρων που αποφασίζονται στο πόδι όλους τους τελευταίους μήνες με τραγικά αποτελέσματα όπως βλέπουμε σε όλα τα επίπεδα που έχουν να κάνουν με την πανδημία.
Εκπληκτική επιτυχία!!!
Δεν κάνω αντιπολίτευση, διότι δεν ασχολούμαι με τις business άλλων!!!».

«Έχουμε από τη μία τους συνωστισμούς στα super markets στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έξω από τις τράπεζες και όπου αλλού, και από την άλλη έχουμε τον αθλητισμό και ειδικότερα, το άθλημα της κολύμβησης που η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών περνά από αυτό το άθλημα, χωρίς σωματική επαφή και με όλα τα στοιχεία που δείχνουν την σχεδόν μηδενική διασπορά».

«Πώς θα γυρίσουν πλέον όλα αυτά τα παιδιά πίσω όταν αποφασιστεί το άνοιγμα των κολυμβητηρίων;
Με ποιο στοιχείο κρατάνε τα κολυμβητήρια κλειστά;
Η ζημιά που έχει γίνει με το καθολικό κλείσιμο του πιο διαδεδομένου αθλήματος στις μικρές ηλικίες είναι ανυπολόγιστη».

«Δυστυχώς καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ή ακολουθούν ένα γενικό σχέδιο εξόντωσης της αθλητικής πολιτιστικής και κοινωνικής μέριμνας για τις νέες γενιές (μπορεί να ακούγεται “ψεκασμένο λίγο αυτό!!!) ή είναι τελείως ηλίθιοι!! Κάτι άλλο δεν υπάρχει.
Ας αποφασίσουν τι από τα δύο είναι.
Επιτέλους κάντε και κάτι σωστό…
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ΑΜΕΣΑ».

pisina.net