Έστω και με προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου ο πρόσφατα επανδραστηριοποιημένος Σύνδεσμος των Προπονητών-τριών δε θα μπορούσε να μείνει απαθής στο νέο Lockdown που επιβάλλεται στις πισίνες, με σκληρότερες απαγορεύσεις από ότι στα υπόλοιπα αθλήματα, αν και σε χιλιάδες εβδομαδιαία τεστ σε όλους και όλες, η κολύμβηση εμφάνισε μηδέν (0) κρούσματα. Το προεδρείο του Συνδέσμου πρέβη στην παρακάτω δήλωση:


Οι επαγγελματίες στο χώρο της πισίνας για άλλη μια φορά πληροφορήθηκαν από τη συνέντευξη της Πολιτικής Προστασίας ότι μαζί με την αλλαγή στους κωδικούς των sms άλλαξε την τύχη του υγρού στίβου στη χώρα, χωρίς να βασίζεται σε γεγονότα για αύξηση κρουσμάτων στον χώρο μας!

Αντιθέτως ακολουθώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται, ο χώρος μας είναι από τους πλέον ασφαλείς και παρ´όλα αυτά συνεχίζεται να βάλλεται τα μέγιστα από την Πολιτική Προστασία. Αντίθετα σε άλλα αθλήματα που υπάρχει μετάδοση, βλέπουμε ότι η πολιτεία τα στηρίζει. Οι χιλιάδες κολυμβητές, μαζί με εμάς και μετά την διαδικασία των rapid test, μπήκαν στα κολυμβητήρια περιμένοντας τους μικρότερους συναθλητές τους να έρθουν και αυτοί, κάτι που κράτησε μόλις τρεις μέρες.

Δηλαδή όλος αυτός ο κόσμος, γονείς, αθλητές, κολυμβητήρια, ζεστά νερά κτλ ετοιμάστηκαν για τρεις μέρες; ΜΟΝΟ για τρεις μέρες;

Οι σύλλογοι που εργαζόμαστε προσπάθησαν να μπουν στην κανονικότητα, σκεπτόμενοι μία καλύτερη μέρα σε πιο γεμάτες κολυμβητικές δεξαμενές. Καταλαβαίνουμε τις αγωνίες σας και δεν απέχουν απο τις δικές μας! Βλέπουμε τις προσπάθειες σας, όπως βλέπετε και εσείς τις δικές μας! Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε την εξάντληση της αυστηρότητάς σας, πάνω στο χώρο μας, η οποία το μόνο που κάνει είναι να μεγαλώνει τις ανισότητες μεταξύ των αθλητών, την κατάρρευση των κολυμβητικών συλλόγων και την φτωχοποίηση των συναδέλφων, με μηδενικά σχεδόν κρούσματα και διασπορά του ιού. Σας καλούμε λοιπόν να εξετάσετε πάλι την απόφαση σας, με ανθρώπους που γνωρίζουν τον χώρο και τις ιδιαιτερότητές του, και να μην σφραγίσετε πάλι τον ήδη κλειστό αθλητισμό!