Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΟΕ, Σπύρος Γιαννιώτης, επικεφαλής της ομάδας “Νέο Κύμα”, επισκέφτηκε σήμερα το ΟΑΚΑ, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και το Συντονιστή Γενικό Διευθυντή της εγκατάστασης κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε προσωπικό του λογαριασμό, σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών, προκειμένου το ΟΑΚΑ να γίνει ξανά το “στολίδι” του ελληνικού αθλητισμού.

«Δεν κρύβω ότι είμαι συναισθηματικά φορτισμένος κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί αφού είχα την τεράστια τιμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η πορεία μου στο χώρο της κολύμβησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ΟΑΚΑ και είμαι πραγματικά χαρούμενος που είδα την σημαντική πρόοδο των έργων και διέκρινα ότι υπάρχει όραμα προκειμένου να ζήσουμε και πάλι μεγάλες στιγμές στον υγρό στίβο σ’ αυτή την εγκατάσταση.

Θέλω να συγχαρώ τον κ. Αυγενάκη αλλά και τον κ. Χαλιορή και όλους τους συνεργάτες τους για την εξαιρετική δουλειά και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τα αθλήματα του υγρού στίβου.

Είμαι σίγουρος ότι με τις νέες εγκαταστάσεις, η Ελλάδα θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει και πάλι σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των αθλημάτων μας αλλά και στην προβολή της χώρας.

Ο αθλητισμός είναι ένα κορυφαίο “προϊόν” για τη χώρα και το ΟΑΚΑ θα μπορεί να είναι ξανά παγκόσμιο κέντρο αναφοράς».Τις εργασίες στο ΟΑΚΑ είχε «χαιρετίσει θετικά» προ ολίγων ημερών και η κίνηση #κολυμπαμεμαζι, της οποίας ο επικεφαλής είναι έτερος υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Στο λογαριασμό της κίνησης #κολυμπαμεμαζι είχαν ανακοινωθεί τα ακόλουθα, ενώ παράλληλα είχε γίνει και μνεία στον «αντίπαλο» Σπύρο Γιαννιώτη.

«Με την πρωτοβουλία και το όραμα του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ αναβαθμίζεται 17χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο Κολυμβητικό συγκρότημα στην Ευρώπη με 11 πισίνες, θα δώσει χώρο για άθληση, σε δεκάδες σωματεία και χιλιάδες αθλητές και πολίτες.

Παράλληλα ικανοποιείται, ένα διαχρονικό αίτημα της ευρύτερης οικογένειας των αθλημάτων της πισίνας, να αποκτήσουμε επιτέλους το σπίτι του Υγρού Στίβου που θα φιλοξενεί όλες τις Εθνικές ομάδες αλλά και εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις και γίνεται μάλιστα ακόμη πιο επίκαιρο με τις πρόσφατες επιτυχίες στην Κολύμβηση και την Υδατοσφαίριση.

Όλοι εμείς που περάσαμε εκεί μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της αθλητικής μας καριέρας και αγαπάμε αυτόν τον χώρο σαν το σπίτι μας – σίγουρα και ο Σπύρος Γιαννιώτης – αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη θετική αυτή εξέλιξη».