Ο Κριστιάν Γκολομέεβ αυτή την περίοδο προπονείται στην Αμερική ενόψει των εξ’ αναβολής Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο Έλληνας κολυμβητής έχει κληθεί να παρουσιαστεί στις 18 Μαρτίου στη Ρόδο προκειμένου να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Αυτό δε θα του δημιουργούσε κανένα απολύτως πρόβλημα αν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην ώρα τους. Με τα σημερινά δεδομένα αν υπολογίσουμε ότι πρέπει να επιστρέψει από τις ΗΠΑ, να μείνει σε καραντίνα και να παρουσιαστεί στις 18 του μήνα, καταλαβαίνουμε ότι το Ολυμπιακό όνειρο του Τελικού και ακόμα περισσότερο του Μεταλλίου, εξανεμίζεται…

Ο ίδιος έχει κάνει αίτημα για να του δοθεί αναβολή, έτσι ώστε να υπηρετήσει την πατρίδα αμέσως μετά την λήξη της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη.

Σημειώνεται ότι ο αθλητής του Εθνικού Πειραιά θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο γρήγορους κολυμβητές στον κόσμο και διατηρεί σημαντικές ελπίδες για να πάρει μια θέση στον τελικό και γιατί όχι να διεκδικήσει ένα από τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για το θέμα εκφράστηκε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος τονίζοντας:

«Απευθύνω παράκληση στους αρμόδιους υπουργούς να ικανοποιήσουν το αίτημα του αθλητή. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους κολυμβητές στον κόσμο και είναι υποψήφιος για ένα μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Ο Κρίστιαν σήμερα υπηρετεί την πατρίδα μέσα από τις υπηρεσίες που της προσφέρει προετοιμαζόμενος για την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Ο αθλητής δεν ζητά την απαλλαγή του από το Στράτευμα. Θέλει μόνο μία αναβολή, έτσι ώστε να καταταγεί αμέσως μετά την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Παράκληση να ικανοποιηθεί το αίτημά του».

#roadtotokyo

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ