Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα τηλεδιάσκεψη των προπονητών-τριών στα πλαίσια του ΣΕΠΚΥΣΚΚ (Σύνδεσμος προπονητών), ο οποίος επαναλειτουργεί και πάλι.

Ο σημερινός, προσκεκλημένος είναι ο Άρης Μπουσουλέγκας, ένας Έλληνας προπονητής κολύμβησης που σήμερα σταδιοδρομεί με επιτυχία στον Καναδά.

Κύριο θέμα της εισήγησής του είναι η λειτουργία του αντίστοιχου συνδέσμου προπονητών-τριών στον Καναδά. Η δομή του, η λειτουργία του, οι δραστηριότητές του…

Ο Άρης που πριν τον Καναδά ήταν προπονητής στην ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, απάντησε σε πολλές απορίες που γεννήθηκαν μέσα από την εποικοδομητική συζήτηση.

Η συζήτηση επεκτάθηκε γενικότερα και στον τρόπο λειτουργίας της κολύμβησης στη μακρινή χώρα και διαπιστώθηκαν πολλές διαφορές, αλλά και συσχετισμοί που μπορούν να φανούν χρήσιμοι στην ελληνική πραγματικότητα.

Στο περιθώριο της συζήτησης ήρθε από εξαιρετικά έγκυρη πηγή κι ένα καλό νέο.

Περιμένουμε αύριο σχετική εγκύκλιο της ΓΓΑ που θα επιτρέπει τη λειτουργία και των εσωτερικών κολυμβητηρίων με περιορισμό στο πλήθος και τις υπόλοιπες συναφείς διαδικασίες που ισχύουν και για τα υπαίθρια κολυμβητήρια.

Σύμφωνα πάντα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες προς το παρόν, θα επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα σε κάθε 50άρα διαδρομή, 3 και 2 σε 33άρα και 25άρα αντίστοιχα.

Αυτό που δεν προβλέπεται να αλλάξει για την ώρα είναι το όριο της ηλικίας το οποίο καθώς φαίνεται θα παραμείνει στους 2006 και μεγαλύτερους-ες.

Η συζήτηση συνεχίζεται σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ 80 και πλέον προπονητών-τριών που αυτή τη στιγμή συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη.