Επίσημα συμμετέχει πλέον στην κούρσα για την Προεδρεία της ΚΟΕ και ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης. Χθες, Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook την υποψηφιότητά του με την ομάδα:

«ΝΕΟ ΚΥΜΑ»

και κεντρικό σύνθημα:

«Ατενίζοντας το μέλλον».

Σ’ αυτά τα πρώτα λόγια του ο Σπύρος αναφέρεται στο νέο του αθλητικό ταξίδι, στους δικούς του λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση, καθώς στις βασικές του δεσμεύσεις και στην αποστολή του…

«Ένα νέο αθλητικό ταξίδι ξεκινά για εμένα ως υποψήφιος για την προεδρία της ΚΟΕ. Μέσα σε αυτήν την Ομοσπονδία γαλουχήθηκα και μέσω αυτής, αξιώθηκα να νιώσω την ύστατη εθνική υπερηφάνεια, φορώντας το εθνόσημο σε πέντε Ολυμπιάδες και ανεβαίνοντας στο βάθρο πολλών διεθνών διοργανώσεων, με αποκορύφωμα αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η υπερηφάνεια αυτή με οδήγησε στην αίσθηση του χρέους και της ανταπόδοσης. Θέλω λοιπόν πλέον να ανταποδώσω και να προσφέρω από νέα θέση όλες τις ικανότητες και τις γνώσεις μου, ώστε να μεγεθύνουμε, να βελτιώσουμε, να αναπτύξουμε και να πάμε μαζί την Ομοσπονδία μας στο μέλλον σε ακόμα μεγαλύτερες και περισσότερες νίκες.

Δεσμεύομαι ως πρόεδρος της ΚΟΕ να δώσω όλες τις δυνάμεις μου για την επίτευξη της Διοικητικής Αριστείας και την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση. Όραμα μου είναι να δω την Ομοσπονδία μας να ανεβαίνει ακόμη ψηλότερα στον Ελληνικό και διεθνή χώρο.

Αποστολή μου είναι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εμπλεκόμενων μερών (αθλητές, σωματεία, προπονητές) μέσω σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και διαχείρισης. Μένοντας πιστός στις ηθικές αρχές της εργατικότητας της διαφάνειας, της δεκτικότητας, της δικαιοσύνης και της προσφοράς, θέλω μαζί με τους συνεργάτες μου, να προσφέρω τις δυνάμεις μου στον χώρο αλλά και στην κοινωνία».

Από αύριο αναμένεται να αρχίσει να παρουσιάζει τα πρόσωπα που στηρίζει και τον στηρίζουν με την υποψηφιότητά τους, καθώς επίσης και της παρουσίασης των δεσμεύσεών του σε νευραλγικούς τομείς που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του όπως, διοίκηση, ανάπτυξη και εκπαίδευση, επικοινωνία, συνεργασίες, μάρκετινγκ, κοινωνική ευθύνη κ.α.

hashtags: #gianniotis #neokyma #eklogeskoe