Προστίθεται από την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις έως τώρα επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες, η χρήση των ανοιχτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 586, 13/02/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».


Η λειτουργία και χρήση των ανοικτών κολυμβητηρίων για τους παραπάνω προβλέπεται πλέον εφόσον:
  • τηρείται η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού, (= 5 άτομα ανά 50άρα διαδρομή)
  • διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορωνοϊό COVID-19 και
  • διατηρούνται τα αποδυτήρια κλειστά.

Εν τω μεταξύ αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος με την οποία θα ορίζονται ποιες ηλικιακές ομάδες αθλητών σωματείων θα επιστρέψουν τελικά στις προπονήσεις τους, δεδομένου ότι μπορεί οι αγωνιστικές κατηγορίες να περιλαμβάνουν παιδιά από 13 ετών και άνω, οι προαγωνιστικές από 9 έως 12 ετών, αλλά κάθε μικρότερο παιδί (από 4 ετών) που μπορεί να έχει ενημερωμένο δελτίο, ή ακόμα και κάθε ενήλικος (masters) που επίσης έχει δελτίο, κατά τον Νόμο θεωρείται Αθλητής Σωματείου…

Ακόμα ένα σημείο που εμφνανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το ΟΑΚΑ. Μέχρι ώρας λειτουργεί μόνο το κλειστό κολυμβητήριο καλύπτοντας τις ανάγκες προπόνησης της προολυμπιακής και της προεθνικής ομάδας. Είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να τεθούν σε λειτουργία οι δύο εξωτερικές 50άρες πισίνες Ρ4 και Ρ5, λόγω των εργασιών που ήδη βρίκονται σε εξέλιξη. Αυτά και άλλα θέματα θα συζητηθούν τη Δευτέρα στις 12:30, σε ειδική συνάντηση της Διοίκησης του ΟΑΚΑ με τα Σωματεία που φιλοξενούναι εκεί.