Φωτο: με την κόρη της Nike

Κι ενώ έχουν μείνει λιγότερες από 200 ημέρες μέχρι τους εξ’ αναβολής Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο της Ιαπωνίας, ήρθε ένα δυνητικά μεγάλο χτύπημα στα σπριντ των γυναικών.

Η ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και ρεκορντγούμαν Sarah Sjostrom πριν λίγες μέρες γλίστρησε στον πάγο και έσπασε τον αγκώνα της, όταν είχε πάει να επισκεφτεί έναν φίλο της στην πατρίδα της τη Σουηδία.

Μετά από αυτό η Σόστρεμ είπε:

«Δυστυχώς έχω κάποια άσχημα νέα από αυτή τη χιονισμένη Κυριακή στη Στοκχόλμη. Χθες, γλίστρησα άσχημα στον πάγο και έσπασα τον αγκώνα μου καθώς έπεσα στο έδαφος. Προφανώς αυτό χρονικά είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμο και νιώθω ότι έχω καταστραφεί, αλλά ταυτόχρονα είμαι αποφασισμένη, παρακινούμενη από αυτό να επιστρέψω πιο δυνατή από ποτέ. Έχω δει αθλητές που επιστρέφουν πιο δυνατοί μετά από τραυματισμούς και τώρα αυτοί είναι η μεγάλη μου έμπνευση. Έχω μια καταπληκτική ομάδα υποστήριξης γύρω μου, και θα με βοηθήσουν στην αποκατάσταση».

Ο γιατρός της σουηδικής ομάδας  Rene Tour δήλωσε στα ΜΜΕ σχετικά με την ανάρρωση της Sjostrom ότι ήταν πολύ ήρεμη αναλογικά με την κατάσταση:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο απόγευμα γι ‘αυτήν. Αλλά η Σάρα είναι ένα σκληρό άτομο, έχει καλή διάθεση. Θα βγει από αυτό πιο δυνατή. Το πρώτο της σχόλιο ήταν ότι ήταν καλό που ήταν το δεξί της χέρι και όχι το αριστερό επειδή είναι αριστερόχειρ…»

Η Άννα Χαμάρ, διευθύντρια επικοινωνιών στη Σουηδική Ομοσπονδίας Κολύμβησης, δήλωσε στη Sportbladet σχετικά με τις προοπτικές της Sjostrom στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Κανείς δεν ξέρει… Είναι σε καλή διάθεση, ελπίζουμε για το καλύτερο. Είναι σκληρή και θα το ξεπεράσει, αλλά σίγουρα είναι ατυχία».

Η Sjostrom ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες κολυμβήτριες στους τελευταίους  Ολυμπιακούς του Ρίο, κερδίζοντας 3 ατομικά μετάλλια. Το κορυφαίο επίτευγμα της Σουηδίας ήταν το χρυσό της μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα γυναικών. Στο πιο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, η Sjostrom πήρε κέρδισε 5 ατομικά μετάλλια, φτάνοντας στην κορυφή του βάθρου στα 50μ. πεταλούδα.

Μια εικόνα 1000 λέξεις…

Η Ιαπωνέζα αντίπαλός της Rikako Ikee απαντά με το δικό της τρόπο…

Βασική πηγή: swimswam / SVT Sport