Με δώδεκα μετάλλια, τρία χρυσά, πέντε αργυρά και τέσσερα χάλκινα και ένα πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (Κάχρης στα 800 ελεύθερο, 8:01.71) ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της πρώτης ελληνικής κολυμβητικής αποστολής που πήρε μέρος στο μίτινγκ Golden tour της Νίκαιας στην Γαλλία από 5 έως 7 Φλεβάρη.

Τα μετάλλια κατέκτησαν οι:

Εγγλεζάκης 2 (χρυσό 200 ελεύθερο – αργυρό 400 ελεύθερο).


Ντουντουνάκη 3 (χρυσό 100 πεταλούδα, αργυρό 50 – 200 πεταλούδα).

Χρήστου 4 (χρυσό 50 ύπτιο, αργυρό 100 ελεύθερο, χάλκινο 100-200 ύπτιο).

Παπαστάμος 1 (αργυρό 400 μικτή).


Κάχρης 1 (αργυρό 800 ελεύθερο).

Μάρκος 1 (χάλκινο 800 ελεύθερο).

Στην αποστολή μετείχαν επίσης η Νόρα Δράκου, ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, ο Δανιήλ Γκιουρτζίδης, ο Δημήτρης Νέγρης και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

Απόλυτα ικανοποιημένοι εμφανίσθηκαν στις δηλώσεις τους οι προπονητές που συνόδεψαν την αποστολή, ο Κώστας Τζιλιβάκης και ο Άκης Οικονόμου.

Κώστας Τζιλιβάκης: 

«Ήταν πολύ καλή η γενική εικόνα της αποστολής. Ήταν οι πρώτοι αγώνες εκτός Ελλάδας για τα παιδιά εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συνοχή της ομάδας. Ας τονίσουμε ότι υπήρχαν παιδιά που κολύμπησαν τα ίδια αγωνίσματα, κυρίως το ελεύθερο στυλ. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό. Οι χρόνοι που πραγματοποίησαν ήταν πολύ καλοί και αρκετά κοντά στα ρεκόρ τους. Οι αγώνες στην Νίκαια ήταν υψηλού επιπέδου κι εμείς ως προπονητές βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα».

Άκης Οικονόμου: 

«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την παρουσία των αθλητών στην διοργάνωση. Είχαμε καλές επιδόσεις μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τους αγώνες. Ήταν ένα δύσκολο αγωνιστικό περιβάλλον στην Γαλλία, αρκετά απαιτητικό, με ιδιαίτερες συνθήκες στην διεξαγωγή των αγώνων λόγω της πανδημίας. Βγήκαν θετικά συμπεράσματα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό επίπεδο και αρκετά υψηλό. Ελπίζω άμεσα να επανέλθει η κανονικότητα στην Ελλάδα και να έχουμε την ευκαιρία αγωνιστικών υποχρεώσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Κάποια παιδιά είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και φάνηκε το επίπεδο ετοιμότητάς τους σε αυτούς τους αγώνες, ενώ κάποια άλλα μετείχαν στην διοργάνωση για να αποκτήσουν ξανά ρυθμό σε 50αρα πισίνα. Με τέτοιες παρουσίες κρατάμε ψηλά το κύρος της ελληνικής κολύμβησης και θέλω να πιστεύω ότι θα έρθει καλύτερη περίοδος και θα μπούμε σε μια κανονικότητα αγώνων».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ
Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης:

«Δεδομένων των συνθηκών οι αγώνες πήγανε αρκετά καλά. Πιστεύω φάνηκε η έλλειψη αγώνων στις κούρσες μου, παρόλαυτα το 200αρι έσωσε λίγο την κατάσταση. Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει έναυσμα και για άλλους να κυνηγήσουν το 200αρι ελεύθερο, έτσι ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να εκπροσωπησουμε την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό και μακάρι στην Ολυμπιάδα του Τόκιο!»

Παναγιώτης Βελέντζας:

«Πήγαμε πολύ καλά, δώδεκα μετάλλια σε ένα τόσο δυνατό μίτινγκ δεν είναι κακός απολογισμός… Όσον αφορά τον Απόστολο (Χρήστου) έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έκανε πολλές και δυνατές κούρσες μέσα σ’ αυτό το τριήμερο. Στο ελεύθερο πήγε κάπως καλύτερα. Λείπουν όμως οι αγώνες…»

«Λείπουν οι αγώνες και αυτό φάνηκε στη διαχείριση αγωνισμάτων κυρίως τον μεγαλύτερων αποστάσεων», συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Κοζομπόλης