Διαδικτυακές συναντήσεις προπονητών, αυτή τη φορά σε διαφορετική, εποικοδομητική βάση προετοιμάζονται μετά από πρωτοβουλία του διακεκριμένου έλληνα προπονητή κολύμβησης Χρήστου Παπαρροδόπουλου, σε συνεργασία με το Swimming.GR.
Πολύ λίγα λόγια για τον Χρήστο Παπαρροδόπουλο…

O Χρήστος Παπαρροδόπουλος ξεχώρισε ως κολυμβητής και τερματοφύλακας του ΝΟ Πατρών κατά τις δεκαετίες του 60 και 70. Ως προπονητής έμεινε 30 περίπου χρόνια στην Χάβρη, προπονώντας κολυμβητές-τριες που ανεδείχθησαν σε γαλλικό και διεθνές επίπεδο, με κορυφαίο του τον Hugues Duboscq, ο οποίος πήρε μέρος σε 4 συνεχείς Ολυμπιάδες Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008 και Λονδίνο 2012. Κατέκτησε 3 χάλκινα μετάλλια στο πρόσθιο. Είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής κολύμβησης που αναδείχτηκε στο εξωτερικό και καθιερώθηκε στην κορυφή του κόσμου. Ο Χρήστος Παπαροδόπουλος μετά τη Γαλλία εργάστηκε για 3 χρόνια στο Κατάρ ως ομοσπονδιακός προπονητής. Στο Ρίο 2016 συμμετείχε με την Εθνική ομάδα του Κατάρ (5η Ολυμπιάδα). Στη συνέχεια εργάστηκε σε έναν ιστορικό σύλλογο της Βηρυτού, τον Jazira Swimming Club – Beirut – Lebanon.

Στόχος των διαδικτυακών συναντήσεων είναι να θέτονται στο «τραπέζι» της συζήτησης θέματα που απασχολούν την κολυμβητική κοινότητα, καθώς και τις τεχνικές, προπονητικές και αγωνιστικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σκοπός είναι κάθε τακτική ή φιλοσοφία εσωστρέφειας να τοποθετηθεί για πάντα στο παρελθόν και όλοι μαζί οι προοπονητές-τριες της χώρας να κινηθούν προς το μέλλον.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο οι προπονητές και οι προπονήτριες της κολύμβησης (αρχικά σε αγωνιστικό – προαγωνιστικό επίπεδο). Η συναντήσεις θα γίνονται μέσω οικείας πλέον διαδικτυακής πλατφόρμας και όσοι/ όσες ενδιαφέρονται μπορούν να λαμβάνουν κάθε φορά στοιχεία εισόδου και πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στέλνοντας: Όνομα – Επίθετο – Άδεια προπονητή – Σωματείο – Τηλ. – Email, στο:

sw@swimming.gr

H πρώτη συνάντηση γνωριμίας έχει προγραμματιστεί για τις 9 Φεβρουαρίου 2021 στις 21:00. Στη συνέχεια οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα. Δηλαδή: 2 Μαρτίου, 6 Απριλίου κλπ…

Στις τακτικές συναντήσεις που θα ακολουθήσουν μετά την πρώτη θα υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα, θα προηγούνται σύντομες γραπτές εισηγήσεις, ώστε να εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος και θα καταγράφονται τα όποια αποτελέσματα.

Εξυπακούεται ότι η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ!