Οι δυο όμορφες Κατερίνες της Θεσσαλονίκης, δυο κορυφαίες ύπτιες στην εποχή τους (όχι και τόσο παλιά…), δυο αντίπαλες που μας κρατούσαν σε αγωνία την ώρα του αγωνίσματος, αλλά πάντα φίλες στη ζωή, πολύ αυθόρμητα και με πολύ όρεξη ξεκίνησαν να μαζέψουν αρχικά τις παλιές κολυμβήτριες για να στηρίξουν όλες μαζί τη Σοφία Μπεκατώρου…

«…και στην πορεία, η …ωραία «επίθεση» που δεχτήκαμε μας έκανε μαζί με την Μαρία Περράκη (παλιά κολυμβήτρια του Πανιώνιου) να γίνουμε διαχειρίστριες σελίδας στο fb, από την μια στιγμή στην άλλη και ούτε που το καταλάβαμε πως έγινε…»,

σημειώνει η Κατερίνα Κλέπκου.

Η ομάδα τους (γκρουπ) μετράει μια εβδομάδα “ζωής” και έχει ήδη σχεδόν 1.200 μέλη. Τα θέματα που θα παρουσιάσουν πέρα της αρχικής τους ενασχόλησης με το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, είναι ότι αφορά τις γυναίκες του υγρού στίβου. Ξεκινήσαν με ενημέρωση (από παλιά κολυμβήτρια και γυναικολόγο) των αθλητριών και των μητέρων τους για το θέμα της έμμηνου ρήσης και πως να το αντιμετωπίζουν τόσο τα κορίτσια, όσο και οι μητέρες τους.

«Θα συνεχίσουμε με ενημέρωση των αθλητριών από ιατρικές ειδικότητες, που χρειάζονται, για να πάρουν επιστημονικές απόψεις σε θέματα που έχουν απόλυτη ανάγκη, όπως (εκτός από γυναικολόγο) από αθλητίατρο, ορθοπεδικό, διαιτολόγο, αθλητικό ψυχολόγο, φυσικοθεραπευτή και ότι άλλο σκεφτούμε ότι θα βοηθήσει τις νέες αθλήτριες»,

συνεχίζει η Κατερίνα…

Προχθές Σάββατο προσκεκλημένες του εκλεκτού δημοσιογράφου και φίλου του υγρού στίβου, Μάκη Τσίλκου, στην εκπομπή «Αθλητικός τουρισμός» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ με τον επίσης εξαιρετικό δημοσιογράφο Φάνη Σκύφτα είπαν συνοπτικά τα εξής:

«Ενωθήκαμε για να στηρίξουμε την Σοφία Μπεκατώρου. Η απόφασή μας αυτή προέρχεται από την αγάπη μας και μόνο, για αυτό που υπηρετήσαμε χρόνια, τον ελληνικό αθλητισμό. Θέλουμε να ενημερώσουμε και να προστατεύσουμε τους νέους αθλητές/τριες. Για το λόγο αυτό αναζητήσαμε τον κώδικα ηθικής και δεοντολογίας της επιτροπής φιλάθλου πνεύματος ΕΦΙΠΗΔ και είδαμε ότι δεν εμπεριέχει διατάξεις που να θέτουν όρια στην συμπεριφορά των προπονητών, αθλητικών παραγόντων και επιστημονικών συνεργατών».

Και συνέχισαν…

«Ζητάμε λοιπόν να συνταχθεί κώδικας αθλητικής συμπεριφοράς, για τα παραπάνω πρόσωπα και να μπουν ανάλογες ποινές. Ζητήσαμε να μπει το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Μη ξεχνώντας το αγαπημένο τους άθλημα, ζήτησαν επίσης να ανοίξουν οι πισίνες και υποστήριξαν την κίνηση συλλογής υπογραφών από το swimming.gr.

Τέλος έστειλαν τις θερμές ευχαριστίες τους, για τη συμμετοχή των γυναικών και την ανταπόκριση τους στη ομάδας του Facebook:

[Αθλήτριες υγρού στίβου]

Μην το επιχειρήσετε όμως αν είστε άνδρας.
Θα “φάτε” πόρτα...

(Ηχητικό Αρχείο)