Έκκληση να επιτραπούν οι προπονήσεις στους αθλητές του υγρού στίβου, τηρώντας πάντα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, απηύθυνε ο ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης, Νίκος Γέμελος μιλώντας στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα 90,4 FM.

«Αφού τα κολυμβητήρια είναι ανοιχτά για τις προεθνικές ομάδες κολύμβησης, αλλά και για τις ομάδες πόλο της Α1 θα πρέπει να επιτραπούν, πλέον, οι προπονήσεις σε όλους τους αθλητές του υγρού στίβου, πάντα βάσει αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων .
Αποδείξαμε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, πως ο κόσμος του αθλητισμού μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και διαθέτουμε την απαιτούμενη πειθαρχία για να τα καταφέρουμε» 
,

τόνισε μεταξύ άλλων ο επιτυχημένος Ελληνας προπονητής υπογραμμίζοντας πως ο αθλητισμός είναι υγεία, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των αθλημάτων του υγρού στίβου σε σχέση με τα υπόλοιπα σπορ: 

«Ενας αθλητής που προπονείται στην πισίνα θα χρειαστεί πολλαπλάσιο χρόνο για να επανέλθει σε σχέση με τους υπόλοιπους αθλητές. Οπότε, όσο μεγαλώνει το διάστημα που απέχει από τις προπονήσεις τόσο πιο δύσκολο θα είναι φτάσει στο επίπεδο που ήταν πριν από το lock down».

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Νίκου Γέμελου στην πηγή: «Πινελιές στα σπορ» / Πειραιάς Κανάλι Ένα 90,4