Καθώς η προετοιμασία μου για τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζεται κανονικά και με υψηλούς ρυθμούς, η πλειοψηφία των κολυμβητών στην Ελλάδα παραμένει υποχρεωτικά καθηλωμένη σε απραγία χωρίς επαφή με το νερό και προπονήσεις. Καταννοώ την ανάγκη της προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά το 3μηνο “πάγωμα” του αθλητισμού δε δικαιολογείται σε καμια περίπτωση. Η προστασία της Δημόσιας υγείας επέρχεται με κατάλληλα μέτρα που τη προάγουν και όχι μέτρα που την υποθάλπουν.  

Αθλητισμός = Υγεία, νοητική και Σωματική!  

Φτάσαμε μέχρι εδώ γιατί δεν υπάρχει η στοιχειώδης παιδεία να αντιληφθούν ορισμένοι το κόστος της αποχής αυτής. Ένας κόστος που δεν μετριέται μόνο σε ευρώ αλλά σε πολύπλευρες απώλειες. Ποτέ στη ζωή ενός αθλητή τα πράγματα έρχονται απλά – εύκολα – χωρίς δυσκολίες. Πάντα καλούμαστε να βρίσκουμε λύσεις σε νέες καταστάσεις! Αυτή η περίοδος είναι μια νέα κατάσταση που απαιτεί νέες λύσεις και περίσσεια δύναμης και υπομονής. Κουράγιο σε όλους τους Μικρούς και Μεγάλους κολυμβητές και μη.  

P.S Στο χερι μας είναι όταν θα ανοίξουν οι πισίνες να μη μετράμε απώλειες αλλά να μετράμε νέους κολυμβητες, όρεξη, διάθεσή και στιγμές απόλαμβάνοντας το άθλημα μας