Σε συνέχεια της προηγούμενης διεξήχθη πριν λίγες ώρες με αυξημένο αριθμό συμμετεχόντων, αφού οι προπονούμενοι-ες έχουν αυξηθεί, νέα διαδικτυακή συνάντηση κάπου 50 προπονητών και προπονητριών.
Το θέμα που κυριάρχησε σήμερα ήταν:

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ως προπονητές-τριες, ώστε να ανοίξουν επιτέλους όλα τα κολυμβητήρια με υγειονομικούς όρους για όλους.

Αυτό και μόνο απαντά ακόμα και στους πιο δύσπιστους που υποστηρίζουν ότι οι προπονητές-τριες ενδεχομένως θέλουν να κολυμπούν μόνο οι ελίτ αθλητές-τριες ή ότι η ΚΟΕ δεν επιδιώκει με επιμονή το άνοιγμα του αθλήματος ή ακόμα και σε πιο ακραίες φωνές που θέλουν τα σωματεία σε συνεργασία με την ΚΟΕ να υποθάλπουν την επαναλειτουργία του αθλήματος για οικονομικούς λόγους.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ κ. Χριστόδουλος Χούμας αφού μετέφερε την ευχάριστη είδηση της προσθήκης ακόμα 20 κολυμβητών -τριων open water στις προπονήσεις, επιβεβαίωσε για μια άλλη φορά ότι το πάγιο και επαναλαμβανόμενο αίτημα της ΚΟΕ είναι να ανοίξει το άθλημα για όλους με υγειονομικούς όρους.

Επίσης επιβεβαίωσε ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει έμμεσα η Υγειονομική Επιτροπή, αφού οι εκτελεστικοί τελικά ακολουθούν τις εισηγήσεις τους κατά γράμμα.

Όλοι οι προπονητές και οι προπονήτριες υποστήριξαν ότι πρέπει να αυξηθεί η πίεση. Η επιστολή προς τη ΓΓΑ που απεστάλη τις προηγούμενες μέρες με πρωτοβουλία κολυμβητικού σωματείου και τις υπογραφές μόνο 32 ακόμα σωματείων, προτείνουν ότι πρέπει να επαναληφθεί, υπό τον συντονισμό της ΚΟΕ αυτή τη φορά, στην οποία υπάγονται άλλωστε τα σωματεία, για να συνυπογραφεί ει δυνατόν από όλα τα σωματεία, ώστε να  αποτυπωθεί η δύναμη της κολύμβησης και να αποδώσει η προσπάθεια. Πολλά σωματεία δεν πήραν το μήνυμα και ειδικότερα τα μεγαλύτερα, που λογικό είναι να ασκούν περισσότερη πίεση λόγω ειδικού βάρους τους, γιατί βρίσκονται σε αναστολή οι υπάλληλοί τους…

Τέλος αποφασίστηκε να γίνει ενέργεια και από τους ίδιους τους προπονητές προς τη ΓΓΑ, την οποία όμως θα μας την παρουσιάσουν στην ώρα της σύντομα.

Στο περιθώριο της συζήτησης επιβεβαιώθηκε από όλους η επιτακτική ανάγκη αγωνιστικού προγραμματισμού, αφού οι αγώνες είναι αναπόσπαστο και ουσιώδες κομμάτι της προετοιμασίας και σε τελική ανάλυση το ζητούμενο για κάθε άθλημα. Ακούστηκαν σχεδόν ταυτόσημες προτάσεις από όλους και όλες, τόσο για εκείνους κι εκείνες που κολυμπούν ήδη, όσο και για τα παιδιά που ευελπιστούμε να ξεκινήσουν τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Αυτό όμως το αισιόδοξο σενάριο φαίνεται να απομακρύνεται, όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά, σύμφωνα με απαντήσεις της ΓΓΑ σε μεμονωμένα ερωτήματα που έχουν τεθεί από κάποια σωματεία.

Τη συζήτηση συντόνισε για μια ακόμα φορά με επιτυχία ο ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης, Τάσος Παπαδόπουλος.