ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: Ο χρυσός Ολυμπιονίκης κολύμβησης, Κλιτ Κέλερ, κατηγορήθηκε από την Αμερικάνικη Δικαιοσύνη, χθες 13/1 για συμμετοχή στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Κογκρέσο, μαζί με ομάδα από υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Keller καταγράφηκε από κάμερα ως μέρος του πλήθους που εισήλθε παράνομα στην τεράστια αίθουσα Ροτόντα του Καπιτωλίου μαζί με βίαιους διαδηλωτές, σπάζοντας τις γραμμές της αστυνομίας.

Η Αστυνομία αναγνώρισε τον Αμερικανό κολυμβητή αρχικά γιατί φορούσε την επίσημη φόρμα της ομάδας που φέρει το μεγάλο λογότυπο USA στην πλάτη και στα μανίκια γράφει: «ολυμπιακή ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε είναι για παράνομη είσοδο στο Καπιτώλιο, βίαιη και άτακτη συμπεριφορά, και παρεμπόδιση της επιβολής του νόμου.

Ο Keller, 38 ετών σήμερα, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000, 2004 και 2008, κερδίζοντας δύο χρυσά και ένα ασημένιο στα 4×200μ ελεύθερο, καθώς και δύο χάλκινα στο ατομικό 400μ ελεύθερο.

Το χρυσό της σκυταλοδρομίας του 2004 στην Αθήνα ήταν ένας αξέχαστος αγώνας, που είχε ανατρέψει την πολλών ετών αυστραλιανή κυριαρχία στο αγώνισμα από την αμερικανική ομάδα αστέρων, συμπεριλαμβανομένου του νέου τότε Μάικλ Φελπς, εναντίον της αυστραλιανής με επικεφαλής τον πανίσχυρό τότε Ίαν Θορπ.

Η ζωή του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν δύσκολη, με διαζύγιο, πολλαπλές χαμένες δουλειές, είχε μείνει χωρίς στέγης και ζούσε έξω, στο αυτοκίνητό του για κάποιο διάστημα, όπως είχε δηλώσει σε ένα podcast το 2018, στο The Olympic Channel.