Η κολύμβηση ήταν ανέκαθεν άθλημα που προσέλκυε το ενδιαφέρον πολλών γονιών και κατά συνέπεια έρχονταν στα κολυμβητήρια πολλά παιδιά. Οι λόγοι είναι γνωστοί: Η διαφορετικότητα του υγρού στοιχείου, η μηδενική επιβάρυνση λόγω της έλλειψης βαρύτητας, η χρησιμότητα και η ασφάλεια της γνώσης καλής κολύμβησης, η πλήρης και άρτια εκγύμναση όχι μόνο του μυοσκελετικού, αλλά και του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, η συμβολή στην αποκατάσταση τραυματισμών και η θετική επίδραση στην ανάπτυξη των παιδιών…

Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως ολοένα και περισσότερο οι ενήλικοι τα εκτιμούν όχι μόνο για τα παιδιά τους, αλλά και για τους ίδιους. Έτσι λοιπόν – ευτυχώς – ο αριθμός των ενηλίκων που όχι μόνο προπονούνται, αλλά λαμβάνουν μέρος και σε κολυμβητικούς αγώνες, συνεχώς αυξάνεται. Βέβαια ένας ακόμα παράγοντας στον οποίο οφείλεται αυτή η αύξηση είναι ότι, μετά την “έκρηξη” του κολυμβητικού πληθυσμού, αρχής γενομένης από τη δεκαετία του ’80, έχουμε μοιραία και πάρα πολλά άτομα, γυναίκες και άνδρες, πρώην κολυμβήτριες και κολυμβητές που αναζητούν έστω και λίγο χρόνο εντός μιας …χλωριωμένης διαδρομής κολυμβητηρίου…

Ακολουθώντας το παράδειγμα πρώην αθλητών στο εξωτερικό, έτσι κι εμείς λαμβάνουμε μέρος σε αγώνες masters και πολλές φορές δεν αρκούμαστε στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά ανοίγουμε τα «φτερά» μας ή αν προτιμάτε τις «χεριές» μας και σε διεθνείς αγώνες.

Καθώς αναπτύσσεται εδώ και χρόνια αυτή η νέα τάση, είναι φυσικό επακόλουθο να αναπτύσσονται φορείς και εταιρίες γύρω από αυτό το αντικείμενο.

Παράδειγμα η εταιρεία whynot που διοργανώνει τους Αγώνες WSL MastersPool στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος).

Στις διοργανώσεις μπορούν να συμμετέχουν κολυμβήτριες/τές που διαθέτουν αθλητικό δελτίο της ΚΟΕ και ανήκουν σε κάποιο αναγνωρισμένο σωματείο.

Η whynot προβαίνει στο ακόλουθο κάλεσμα προς τα σωματεία και τους προπονητές κολύμβησης:
Με την έναρξη της συνεργασίας της εταιρείας μας whynot και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ),  καθώς και μετά  την προκήρυξης του πρωταθλήματος MastersPool (WSL) ακολούθησε ένα πρωτόγνωρο ενδιαφέρον από  κολυμβητές και αθλούμενους γενικότερα.
Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από κολυμβητές μεγαλύτερης ηλικίας  που επιθυμούν να επιστρέψουν στις πισίνες αγωνιστικά, αλλά και ένας σημαντικός αριθμός από  αθλούμενος που τους ενδιαφέρει να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στον υγρό στίβο, θεωρούμε υποχρέωση μας να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας στην προσπάθεια και στις πρωτοβουλίες της  Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) ώστε αυτή η τάση να ενισχυθεί περισσότερο.
Με την πρωτοβουλία μας αυτή, καλούμε λοιπόν τα σωματεία που ανήκουν στον δυναμικό της ΚΟΕ  και τους προπονητές κολύμβησης που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κολύμβησης Masters στην Ελλάδα να επικοινωνήσουν μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ή αποστέλλοντας e–mail, contact@why–n.gr. Εμείς με την σειρά μας θα δημιουργήσουμε στην ιστοσελίδα μας και στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης μια λίστα με σωματεία και προπονητές που υποστηρίζουν την κολύμβηση Masters και στους οποίους θα μπορέσουν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι κολυμβητές – αθλητές αλλά και αθλούμενοι για περαιτέρω πληροφορίες.
Ίσως ήρθε η ώρα για αρκετούς κολυμβητές να γυρίσουν στις πισίνες ανοίγοντας το δρόμο και για πολλούς περισσότερους που δεν το είχαν τολμήσει σε νεότερη ηλικία.