Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη με θέμα «Αθλητική Ψυχολογία και covid-19: Τι μπορεί να κάνει έναw νεαρός αθλητής», χθες Δευτέρα 28/12, με πρωτοβουλία του τεχνικού συμβούλου τεχνικής κολύμβησης Αλέξανδρου Ξιάρχου και του ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννη Καλαϊτζογλίδη.

Μετείχαν περισσότεροι από 170 προπονητές και αθλητές μέλη των Εθνικών ομάδων, αλλά και του προγράμματος επιλέκτων. Βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Νεκτάριος Σταύρου, επίκουρος καθηγητής αθλητικής ψυχολογίας και κινητικής συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Αθηνών. στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Βασικά σημεία της ομιλίας του:
  1. Μέσα στην καραντίνα έχουμε περισσότερο χρόνο για σκέψη.
  2. Το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης δεν είναι ατομικό, όπως θεωρείται.
  3. Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη δομή και οργάνωση στην ημέρα μας, ώστε να μην αλλάζουμε την ρουτίνα της καθημερινότητάς μας.
  4. Βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες μέσα στις οποίες όμως μπορούμε να βγούμε καλύτεροι.
  5. Να δούμε την καραντίνα ως μια ευκαιρία και όχι ως χαμένο χρόνο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρώτος Έλληνας αθλητής τεχνικής κολύμβησης που πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ, ο Γιάννης Τσουρουνάκης, που συνδέθηκε μέσω διαδικτυύου από τον Καναδά όπου, πλέον, εργάζεται ως γιατρός. Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια η Σοφία Κτενά, ο Αντώνης Τσουρουνάκης, ο Χρήστος Μπόνιας και η Ειρήνη Δεληγιάννη καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Καλαϊτζογλίδης.

Όλοι τόνωσαν την ψυχολογία στους νέους αθλητές και στάθηκαν στο γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες θα πρέπει να είναι δυνατοί.

Κλείνοντας ο τεχνικός σύμβουλος Αλέξανδρος Ξιάρχος δήλωσε: «Θέλουμε και έμπρακτα να δείξουμε στους αθλητές μας ότι βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς, τους προπονητές τους αλλά τις ομάδες τους. Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά τηλεδιασκέψεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι να γυρίσουμε στις πισίνες. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σταύρου και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που βρίσκεται δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και την ΚΟΕ που στέκεται πάντα αρωγός». Και κατέληξε με το μήνυμα:

«Κανένας δεν είναι μόνος του».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής