Το ευχάριστο γεγονός είναι ότι η συμπληρωμένη λίστα με τα στοιχεία των υπόλοιπων 76 μελών της προεθνικής που μπαίνουν επιτέλους στην πισίνα είναι ήδη στη ΓΓΑ.
Το πιο ευχάριστο είναι ότι θα εγκριθούν και οι 76!

Ας ετοιμάζουν λοιπόν την κολυμβητική τους τσάντα και το διχτάκι τους, γιατί είναι πολύ πιθανό από Δευτέρα να επανέλθουν στις προπονήσεις.

Παρόλα αυτά η ΚΟΕ συνεχίζει τις προσπάθειες, ώστε πολύ γρήγορα να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της «επιστροφής» που δεν είναι άλλο από το να κολυμπούν όλοι οι κολυμβητές και όλες οι κολυμβήτριες, με υγειονομικό πρωτόκολλο βέβαια.


«Η θέση μας είναι να αρχίσουν άμεσα να κολυμπούν στο σύνολό τους οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες. Να ανοίξουν όλα τα κολυμβητήρια, υπαίθρια και εσωτερικά, ώστε να μπορούν με το συντονισμό και την ευθύνη των σωματείων να επαναλειτουργήσει το άθλημά μας. Το έχουμε ξανακάνει αυτό με απόλυτη επιτυχία. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την κολύμβηση… Εκτός αυτού σ’ αυτή την κατάσταση δημιουργούνται ανισότητες… Έχουμε σχεδόν καθημερινή επαφή με τη ΓΓΑ και εκτιμώ ότι είναι η ώρα που τα αιτήματά μας μπορούν πια να ικανοποιηθούν»,

σημειώνει ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ κ. Χριστόδουλος Χούμας.

Λίγα λόγια τώρα για τη σύνθεση της προεθνικής ομάδας, δεδομένου ότι πολλές συζητήσεις γίνονται στους κόλπους της πισίνας για τα κριτήρια επιλογής.

Η φετινή προεθνική ομάδα είναι διαφορετικά συντεθειμένη από τις άλλες χρονιές και αυτό λόγω των επιπτώσεων της καραντίνας.

Την 1η Οκτωβρίου 2020 είχε ανακοινωθεί η προεθνική ομάδα και στη σχετική εγκύκλιο της ΚΟΕ αναφέρονταν τα εξής:
[Η ένταξη των αθλητών-τριών στις Προεθνικές ομάδες γίνεται τον μήνα Σεπτέμβριο με επιδόσεις που πέτυχαν οι κολυμβητές-τριες την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, δηλ. από 1/1/20 έως 31/8/20. Οι κολυμβητές-τριες εντάσσονται σύμφωνα με τα διαφορετικά όρια που ισχύουν ανά ηλικία, αντίστοιχα με την ηλικία που θα διανύουν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2020-2021.
Ιδιαίτερα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2020-21, η ΚΟΕ στα πλαίσια της διαχείρισης της πανδημίας και των προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία covid-19, αποφάσισε οι κολυμβητές-τριες που είχαν ενταχθεί στις προεθνικές ομάδες την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, να παραμείνουν σε αυτές και κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2020-21. Τέλος ανακοινώνεται ότι, οι κατωτέρω προεθνικές ομάδες συγκροτούνται εξ αρχής με την ολοκλήρωση των αγώνων Α-Γ και σύμφωνα με τις επιδόσεις που θα έχουν πραγματοποιηθεί από 1/10/2020, έως 21/2/2021.]

(Εννοεί τον χειμερινό κύκλο αγώνων, ο οποίος μέχρι ώρας δεν πραγματοποιείται)

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρονται τα ονόματα όλων των μελών. Το σκεπτικό έχει λογική και στην ουσία είναι υπέρ των κολυμβητών-τριών.

Που αφήνει «τρύπα» και δημιουργείται ενδεχομένως πρόβλημα, έστω σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Αν κάποιος-α κολυμβητής-τρια έχει εξασφαλίσει τη θέση του από το 2019-20, αλλά το 2020, σταμάτησε ή έστω βρέθηκε πίσω από άλλο-η κολυμβητή-τρια που, που δεν ήταν στην προεθνική του 2019-20, ο-η οποίος-α δεν έπιασε το όριο της περιόδου 2020-21, τότε αν και ταχύτερος-η στο τελευταίο πρωτάθλημα μένει εκτός… Είναι ένα ας το πούμε ένα “bug”, του …λογισμικού. Έπρεπε όμως, αν θέλαμε να είμαστε σωστοί, αυτό να έχει διορθωθεί από τον Οκτώβριο που ανακοινώθηκαν οι ομάδες.

Σήμερα το γεγονός είναι ότι η Προεθνική Ομάδα κολύμβησης είναι από 1/10/2020 η ακόλουθη:
ΟΡΙΑ ΠΡΟΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ & ΠΡΟΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 2020-21

Υπάρχει κι άλλο ένα “bug”…που δεν είναι θέμα «λογισμικού». Λέγεται «κολυμβητής» που περιλαμβάνεται στη λίστα των προπονούμενων, χωρίς να είναι στη λίστα της προεθνικής. Δίκαιο ή άδικο, εμείς ως swimming.gr, ποτέ δε θα πούμε γιατί να κολυμπάει ένας κολυμβητής. Θα πούμε αυτό που λέμε τόσο καιρό:

Γιατί να μην κολυμπούν όλοι και όλες; Ξέρουμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το έχουμε αποδείξει, δεν χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ και μπορούμε άνετα να υπάρξουμε και χωρίς αποδυτήρια…  
Μέσα στην πισίνα, το ξέρουμε όλοι πια, δεν κολλάει ο κορωνοϊός.