Νικόλ,
Σε βρίσκουμε ξανά στο φυσικό σου περιβάλλον, το νερό… Δε μας έχεις διευκρινίσει όμως αν είναι το γλυκό ή το αλμυρό…
Νικόλ Παυλοπούλου

Αλμυρό τον Αύγουστο, γλυκό όλο τον άλλο χρόνο!

(χα χα, χαμογελώντας)

Τι προσμένεις; τι θεωρείς ότι θα σε βοηθούσε στη συνέχεια της προετοιμασίας σου;

Σε αυτό το σημείο της προετοιμασίας μου είναι βασικό να ξαναχτίσω τις βάσεις της προπόνησής μου, αφού αναγκαστικά έμεινα 2,5 βδομάδες εκτός νερού λόγω του κορωνοϊού. Να δουλέψω ξανά πάνω στην αερόβια και αναερόβια ικανότητά μου και να δυναμώσω, ώστε να επανέλθω το γρηγορότερο στους αγώνες.

Ποιοι είναι οι επόμενοι αγώνες;

Όλα είναι στον αέρα αυτή την στιγμή…

Είχα δηλωθεί στο TYR Pro swim series στο Irvine 14-17 Ιανουαρίου, αλλά δυστυχώς μείωσαν τις συμμετοχές, λόγω της πανδημίας και δεν επιτρέπουν ξένους. Αν τελικά επιστρέψω Αμερική τέλη Δεκέμβρη – αρχές Γενάρη, το πανεπιστήμιο μου έχει Dual Meet με το University of Arizona, στις 22 Ιανουαρίου στην έδρα μας και μετά αρχές Φεβρουαρίου θα ταξιδέψουμε βόρεια για να αντιμετωπίσουμε το Stanford και το University of Berkeley στην έδρα τους.

Λίγα λόγια για το Πανεπιστήμιο…

Το University of Southern California είναι ένα πανεπιστήμιο με μακρόχρονη παράδοση στον αθλητισμό. Πέραν του ότι ήταν ο χώρος διεξαγωγής των ολυμπιακών αγώνων το 1984 και θα είναι του 2028, έχει κατακτήσει συνολικά 288 ολυμπιακά μετάλλια από αθλητές που φοίτησαν εκεί και θα κατατάσσονταν 8ο στις χώρες (!) με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς, αν ήταν και αυτό χώρα… Η κολυμβητική ομάδα έχει 69 συμμετέχοντες σε ολυμπιακούς αγώνες, όπως η Rebecca Soni, Katinka Hosszu, Ous Mellouli, Lenny Krayzelburg, Vladimir Morozov, Larsen Jenner και πολλοί ακόμα.

Εκτός από παράδοση στα αθλήματα, είναι κι απ’ τα καλύτερα Πανεπιστήμια επίσης σε Ακαδημαϊκό επίπεδο και κατατάσσεται 19ο στην Αμερική, έχοντας το καλύτερο Film Production School σε όλον τον κόσμο. Είναι πραγματικά τιμή μου να εκπροσωπώ ένα τέτοιο πανεπιστήμιο τόσο στην Αμερική όσο και διεθνώς.

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για φέτος;

Φέτος παρότι η χρονιά είχε πολλές μεταβολές στην καθημερινότητά μας, οι οποίες καθιστούσαν δύσκολη τη διεξαγωγή ομαλής προπόνησης και προγραμματισμού, παραμένω αισιόδοξη για τη συνέχεια. Θα περάσουν οι δύσκολες εποχές και θα επανέρθουμε σε μια δυναμική κανονικότητα, παραμένοντες υγιείς. Προσωπικός μου στόχος για φέτος είναι να καταφέρω να μείνω σε φόρμα και να βελτιώσω τις επιδόσεις μου στις διοργανώσεις που ακολουθούν.

Η Νικόλ δεν παρέλειψε να στείλει κι ένα μήνυμα υποστήριξης στους συναθλητές και τις συναθλήτριές της, που αυτή την περίοδο μένουν μακριά από τις πισίνες:

Να κάνετε υπομονή, όπως λέει και η παροιμία, «μπόρα είναι, θα περάσει» και σε λίγο διάστημα θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στις αγαπημένες μας πισίνες και θα μπορέσουμε με υγεία και με αγάπη στο άθλημα μας να συναγωνιστούμε ξανά. 

Η υγεία προέχει και ο χρόνος περνάει γρήγορα. Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά σαν ένα κομμάτι ιστορίας που ήμασταν και εμείς μέρος της.

Η Νικόλ Παυλοπούλου είναι κολυμβήτρια του Ωκεανού, ανήκει στην Προολυμπιακή ομάδα των 29. Έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας, με καλύτερη στιγμή ίσως την 6η θέση στον τελικό των 200μ πρόσθιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων το 2018, στο Ελσίνκι με επίδοση 2:29.51. (καλύτερός της χρόνος το 2:28.68 στους ημιτελικούς)