Ο προπονητής του λέει με θαυμασμό:

“Για τον Κωνσταντίνο η κάθε προπόνηση είναι μια ιεροτελεστία. Τόσα χρόνια έχω δει πολλούς κάλους αθλητές, αλλά κανένα να είναι τόσο συνεπής σε καθημερινή βάση…”

Πάμε λοιπόν να συναντήσουμε τον Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη, να μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί ο προπονητής του, Μίλτος Κανελλόπουλος, κάθε φορά που επαναλαμβάνει ότι η κάθε σου προπόνηση είναι μια ιεροτελεστία…

Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης:
“Υποθέτω πως η συνέπεια που αναφέρει ο κύριος Μίλτος, έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, από τον τρόπο που αντιμετωπίζεις μια προπόνηση και από τα πράγματα που κάνεις τόσο κατά τη διάρκεια αυτής, όσο και πριν και μετρά, όπως ζέσταμα, αποθεραπεία κλπ. Είναι ιδιαίτερο να ακούς κάτι τέτοιο από τον προπονητή σου και με κάνει να θέλω να διορθώσω ό,τι ελάττωμα μπορεί να υπάρχει στον τομέα της συνέπειας”.

Τι θεωρείς ότι ιδανικά θα συμπληρώσει την προετοιμασία σου στο δρόμο για το Τόκιο;

“Ιδανικά θα ήθελα να μείνω υγιής, όχι μόνο σωματικά, αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Από άποψη προπόνησης και αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της πανδημίας, κάποιες προετοιμασίες, αλλά και αγώνες στο εξωτερικό θα ήταν σίγουρα χρήσιμα”.

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τα παιδιά που δεν κολυμπούν σχεδόν δύο μήνες τώρα…

“Καταλαβαίνω ποσό δύσκολα είναι τα πράγματα για όλους και το να μένεις έξω από το νερό και μακριά από αυτό που αγαπάς για δεύτερη φορά, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα τρομερά αγχωτικό και, όπως είπα, δύσκολο. Παρόλα αυτά, όπως βλέπουμε, σιγά σιγά θα αρχίσουμε να αφήνουμε πίσω μας αυτές τις περιόδους και θα προχωρήσουμε μπροστά με νέα όρεξη και θέληση. Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι υπομονή και τα καλυτέρα έρχονται”.

Ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, κολυμβητής του ΑΝΟ Γλυφάδας, είναι κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στα 800 Ελεύθερο Ανδρών με επίδοση 7:51.27, με την οποία έχει “κλειδώσει” τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς του ΤΟΚΙΟ 2020. Ήταν 7 Φεβρουαρίου 2020, στο Meeting De Nice – FFN Golden Tour, όταν πρόλαβε την πανδημία και κατέρριψε το ρεκόρ του σπουδαίου Σπύρου Γιαννιώτη, που κρατούσε από τους Ολυμπιακούς του ΠΕΚΙΝΟ 2008, με 7:55.67. Είναι επίσης εξαιρετικός και στα 400 Ελεύθερο με επίδοση 3:49.27, η οποία είναι η 3η καλύτερη στην ελληνική ιστορία, πίσω από τις 3:48.67 και  3:48.77, που είχε πετύχει ο Σπύρος στο Ευρωπαϊκό του 2006 και στους Ολυμπιακούς ΑΘΗΝΑ 2004, αντίστοιχα.

Λίγα λόγια για τον Μίλτο…

Ο προπονητής του Μίλτος Κανελλόπουλος ήταν ο πρώτος Έλληνας που στις 10 Αυγούστου 1990, στο Κύπελλο Εθνών της Ρώμης κατέβηκε από τα 4 λεπτά στα 400 Ελεύθερο με επίδοση 3:59.96. Καλύτερή του επίδοση, πανελλήνιο ρεκόρ τότε 3:57.32 στο Ακρόπολις 1991. Επίσης ο πρώτος Έλληνας που κατέβηκε κάτω από τα 16’ στα 1500, με επίδοση 15:59.34 και καλύτερή του επίδοση, επίσης πανελλήνιο ρεκόρ τότε, 15:56.02, όλα αυτά το 1990. Εκείνη την εποχή 800 κολυμπούσαν μόνο οι γυναίκες… Ως προπονητής έχει αναδείξει σημαντικούς κολυμβητές και κολυμβήτριες με κορυφαία τη Μαριάννα Λυμπερτά.

Το swimming.gr, ευχαριστεί και τους δύο και τους εύχεται καλή συνέχεια και καλές γιορτές.