Μεγάλη γιορτινή βράβευση των καλύτερων για το 2020, διοργανώνει ο αθλητικός διαδικτυακός τόπος Gazzetta.

Στα φετινά gazetta awards η κολύμβηση έχει την τιμητική της, αφού συμμετέχει σε όλες τις κατηγορίες, πλην εκείνων της καλύτερης ομάδας και των ΑμεΑ. Για την πληροφόρησή μας να πούμε ότι και για τηνκατηγορία καλύτερης ομάδας ο ευρύτερος υγρός στίβος έχει δυο υποψηφιότητες.

Ας δούμε τώρα τις υποψηφιότητες της κολύμβησης:

Καλύτερη Κολυμβήτρια

Νόρα Δράκου

Πήγε στο International Swimming League της Βουδαπέστης και γύρισε έχοντας κάνει 3 πανελλήνια ρεκόρ. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια ξέχωρισε με αυτή την παρουσία μέσα στο 2020.

Καλύτερος Κολυμβητής [Ι]

Κριστιάν Γκολομεεβ

Κατέκτησε το ασημένιο στα 50μ ελεύθερο και το χάλκινο στα 4χ100μ μικτή ομαδική στο  «Fina Champions Swim Series» στο Πεκίνο. Συμμετείχε στο ISL της Βουδαπέστης όπου και κατέρριψε αρκετές φορές πανελλήνια ρεκόρ σε διάφορά αγωνίσματα.

Καλύτερος Κολυμβητής [ΙΙ]

Κώστας Εγγλεζάκης

Εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021. Στο διεθνές μίτινγκ «Golden Cup Camille Muffat» κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ του Σπύρου Γιαννιώτη στα 800μ ελεύθερο και προκρίθηκε στο Τόκιο.

Καλύτερος Προπονητής

Άκης Οικονόμου

Ο άνθρωπος πίσω από τον Κριστιάν Γκολομέεβ. Ο Οικονόμου έχει οδηγήσει τον Ελληνα πρωταθλητή μέσα στο 2020 σε δύο μετάλλια αλλά και σε αρκετά πανελλήνια ρεκόρ.

Βραβείο Fair Play

Όλγα Ντάλα – Αναστασία Μπίρμπα

Όλγα Ντάλλα και Αναστασία Μπίρμπα έστειλαν το μήνυμα τους πριν το χειμερινό πρωτάθλημα. «Αθλητισμός και όχι πόλεμος». Από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό επέλεξαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γι’ αυτό που ονειρεύονται.

Όπως βλέπουμε έχουμε 5 υποψηφιότητες σε 4 κατηγορίες. Αυτό είναι πολύ τιμητικό για το άθλημά μας. Υπάρχει όμως και μια “παγίδα”… Ποια είναι; Μα αν μοιράσουμε τις ψήφους μας στους δυο κολυμβητές, τότε μάλλον θα χάσουν και οι δύο…

Πάμε λοιπόν να ψηφίσουμε!