“Σωκράτους δαιμονίου ρήση, που είναι συνδεδεμένη με την κύρια κατηγορία εναντίον του, όπως την παρουσίασαν οι τρεις κατήγοροί του Άνυτος, Μέλητος και Λύκων ότι εισάγει «καινά δαιμόνια», δείχνοντας ασέβεια προς τους θεούς της πόλης…”

…όχι, όχι, είμαστε εκτός θέματος…

«Ελληνικό δαιμόνιο»: Βρήκε τον τρόπο να καπνίζει εντός καταστήματος δίχως να κινδυνεύει με πρόστιμο και έγινε viral…

…εντάξει καλό, αλλά πάλι εκτός θέματος.

Είναι λογικό κάθε κολυμβητής και κολυμβήτρια που αγαπά πραγματικά το άθλημα να θέλει να επιστρέψει τώρα, …χθες στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Δε θα μας εντυπωσίαζε καθόλου αν πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες επιστράτευαν το «ελληνικό δαιμόνιό τους», προκειμένου να βρουν λύσεις να ανοίξουν τα κολυμβητήρια για περισσότερα αν όχι για όλα τα παιδιά σε πρώτη φάση. Από τους κολυμβητικούς παράγοντες, λογικά το «απαιτούμε» κιόλας.

Είναι αναμενόμενο επίσης κάθε λογικός ή «τρελαμένος» γονιός να επιθυμεί το ίδιο για το παιδί του, ακόμα κι αν το παιδί του δεν πολυαγαπάει το άθλημα…

Όμως κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια πρέπει να γίνεται στα πλαίσια της νομιμότητας και να επιτυγχάνεται με θεμιτά μέσα.

Δηλαδή με απλά λόγια:

Η λογική του «εγώ να βρω τρόπο να κολυμπάει το παιδί μου και τίποτα άλλο δε με νοιάζει…», δε συνιστά έντιμη τακτική, ειδικότερα όταν κάποιος γονέας «βαπτίζει» το υγιέστατο παιδί του με αναπηρία, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο κολυμβητήριο.

Το ίδιο ισχύει και για τους παράγοντες που λειτουργώντας με ποικίλα κίνητρα και όχι απαραίτητα για το όφελος των κολυμβητών/τριών, εφευρίσκουν παράτυπους τρόπους πρόσβασης ορισμένων σε κολυμβητήρια.

Οι παραπάνω αναφορές έχουν αληθή βάση. Δεν είναι τυχαίες… Ευτυχώς όμως είναι μεμονωμένες προς το παρόν.

Είναι αναγκαίο …καλό, στη φάση που βρισκόμαστε είναι, πρώτον να τηρούμε τα μέτρα, αποδεικνύοντας ότι είμαστε καλοί και σ’ αυτό το «σπορ», ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη, διότι αυτή είναι που στη δεδομένη στιγμή θα μας ανοίξει τις πύλες των κολυμβητηρίων πιο γρήγορα και δεύτερον οφείλουμε να αναζητούμε και να επιδιώκουμε συνολική – ομαδική λύση κι όχι ο καθένας να φροντίζει αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντά του/της. Διότι οι ατομιστικές ενέργειες δε λειτουργούν θετικά προς τον κοινό όφελος και σκοπό μας, που τώρα είναι ένας:

Η υποστήριξη της ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ εν μέσω πανδημίας.
Το καλό νέο της ημέρας είναι ότι λίαν συντόμως, μετά από εισήγηση της ΚΟΕ, διευρύνεται η λίστα των κολυμβητών και των κολυμβητριών των εθνικών ομάδων που θα αποκτήσουν δικαίωμα να προπονούνται νόμιμα κατά παρέκκλιση των ισχυουσών περιορισμών…