Το νέο ξεκίνημα του www.swimming.gr ουσιαστικά έγινε προς το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου. Θεωρήσαμε ότι είχαμε υποχρέωση δεδομένου ότι είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για την κολύμβηση, τον αθλητισμό, αλλά και για την πραγματικότητα που ζούμε στο σύνολό της… Όλοι περιμέναμε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και όσο κι αν ήμασταν αισιόδοξοι, κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας, υπήρχε το ενδεχόμενο ενός ακόμα «lockdown»…

Αυτός ο δικτυακός τόπος δεν είναι δημοσιογραφική επιχείρηση, ο υπογράφων δεν είναι καν δημοσιογράφος ούτε αποσκοπεί στο να γίνει… Όσοι άνθρωποι υποστηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, είμαστε απλά και μόνο άνθρωποι που αγαπάμε την κολύμβηση.

Χαιρόμαστε να υπάρχουν κι ευτυχώς υπάρχουν εξαιρετικοί δημοσιογράφοι που καλύπτουν την κολυμβητική ειδησεογραφία. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, καθώς και τα μέσα στα οποία εργάζονται είναι σύμμαχοι στην προσπάθειά μας. Γι’ αυτό το λόγο πολύ σύντομα θα αναρτηθεί ειδική σελίδα με συνδέσεις (links).

“Δεν έχει ιδιοκτήτη, αλλά ανήκει στους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες”

H «κίνηση» του swimming.gr σημείωσε ραγδαία αύξηση το μήνα που μόλις πέρασε, 1.500 μοναδικοί επισκέπτες τον Σεπτέμβριο, κάπου 2.500 τον Οκτώβριο και σχεδόν 15.000 τον τελευταίο Νοέμβριο. ΟΚ, δεν σπάσαμε όλα τα ρεκόρ, αλλά αυτοί οι πρώτοι θετικοί αριθμοί – και πολλά άλλα «κουραστικά» στατιστικά στοιχεία – κάτι δείχνουν…

Δείχνουν ότι ο κόσμος της πισίνας ανακάλυψε την ύπαρξή του. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε κάτι που του ανήκει γιατί ανήκει στους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες… Αποδεδειγμένα…

Ποιο είναι το ζητούμενο τώρα;

Όλοι εμείς πρέπει να προβάλουμε την κολύμβηση και έξω από το δικό μας κύκλο. Σίγουρα είμαστε πολλοί από μόνοι μας. Αυτή είναι η δύναμή μας, αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότεροι που δε γνωρίζουν ούτε τα οφέλη, αλλά ούτε και τη «μαγεία» του υγρού στοιχείου.

Το swimming.gr, μία από τις «δουλειές» που έχει να κάνει είναι ακριβώς αυτή…

Εδώ λοιπόν θα χρειαστεί να «δουλέψουμε» ομαδικά.

Έχουμε ένα πολύ σημαντικό …πρότζεκτ. Πρέπει την άνοιξη, γιατί κακά τα ψέματα ο φετινός χειμώνας είναι εντελώς χαμένη υπόθεση, να γεμίσουν όλα τα κολυμβητήρια με παιδιά. Όχι μόνο οι αγωνιστικές ομάδες, αλλά και οι σχολές και τα baby… Όλα τα σωματεία πρέπει να διαφημίσουν το έργο τους, ώστε να μαθευτεί παντού, πέρα και έξω από τη σημερινή κολυμβητική κοινότητα.

Πρέπει άπαντες να μάθουν για τα οφέλη της πισίνας, για το ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), στα κολυμβητήρια δε μεταδίδεται ο κορωνοϊός.

Να τους δείξουμε ακόμα ότι η κολύμβηση είναι σύγχρονος τρόπος ζωής, είναι lifestyle αν θέλετε…

Θυμίζουμε σε εκείνους κι εκείνες (συμπεριλαμβάνονται τα κολυμβητικά σωματεία), που τους ανήκει το swimming.gr ότι:

Τα πάντα παρέχονται δωρεάν για πάντα…

Θέλουμε τις απόψεις σας, το δημοκρατικό μας βήμα είναι ελεύθερο. Περιμένουμε τα νέα σας και τις δραστηριότητές σας στο: sw@swimming.gr ή μέσω μηνύματος στα social: facebook / instagram.

Μπορούν να δημοσιευτούν: θέσεις και απόψεις κολυμβητών-τριών, προπονητών-τριών, γονέων, σωματείων, επιστημόνων και οποιουδήποτε λάτρη της κολύμβησης, αρκεί να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που αφενός επιβάλλει η νομιμότητα και αφετέρου η αθλητική δεοντολογία, συνυπολογίζοντας ότι εδώ έχουν πρόσβαση σε μεγάλο ποσοστό παιδιά και νέοι ανήλικοι άνθρωποι.

To υπόλοιπο κόστος της προβολής του αγαπημένου μας σπορ θα το αναλάβουμε εμείς…

Καλό μήνα!

Μια απάντηση στο “Τα πάντα παρέχονται δωρεάν για πάντα…”

  1. Παράθεμα: P.O.V. – swimming.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.