Ο Άκης Οικονόμου είναι πρωταγωνιστής στο χώρο της κλασικής κολύμβησης τα τελευταία 20 χρόνια. Σαν αθλητής και σαν προπονητής. Σήμερα έχει στα χέρια του την μεγαλύτερη ελπίδα του ελληνικού αθλητισμού για ένα μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, τον σπρίντερ Κρίστιαν Γκολομέεβ. Ο Άκης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για το αβέβαιο αύριο και καλεί την Πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

«Υπάρχει αυτή την περίοδο η άλλη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η κλασική κολύμβηση στην ολότητά της. Η απραξία, που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της προεθνικής ομάδας αλλά και του υπόλοιπου όγκου των αθλητών μας στα σωματεία, πραγματικά είναι αποκαρδιωτική. Έχουν γίνει προτάσεις αντιμετώπισης και σταδιακής επαναλειτουργίας προς τους φορείς και από την ΚΟΕ και από προπονητές, πάντα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα νεότερο. Αυτή η αβεβαιότητα έχει εξαντλήσει σε όλα τα επίπεδα τον αθλητικό ερασιτεχνικό αθλητισμό της πισίνας. Αντιμετωπίζουμε το φάσμα της αγωνιστικής ανυπαρξίας για τα επόμενα χρόνια. Οικονομικά όλοι, σωματεία, προπονητές και αθλητές, είναι σε χείριστο σημείο και ταυτόχρονα αγωνιστική απραξία 5 μηνών σε διάστημα 9 μηνών.
Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά πρέπει άμεσα να προετοιμαστεί σχέδιο επανεκκίνησης, συγκεκριμένο, στοχευμένο για όλα τα επίπεδα, αγωνιστικού και ακαδημιών. Οικονομικής στήριξης σωματείων και αθλητών.
Παρακαλώ τους υπεύθυνους για ακόμα μια φορά να καταλάβουν το μέγεθος της ζημιάς και ας αναλάβουν δράση στοχεύοντας στην επόμενη μέρα με συγκεκριμένα μέτρα. Τέλος να πω υπομονή σε όλους τους συναδέλφους και αθλητές. Στο τέλος να βγούμε πιο δυνατοί. Υγεία σε όλους».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ