Του Γιάννη Κορακή
Το γενικό lockdown που έχει επιβληθεί στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικότερα τον υγρό στίβο, λόγω των αυστηρών μέτρων κατά του covid-19, με ελάχιστες εξαιρέσεις αυτές των αθλητών των προολυμπιακών ομάδων, έχει χτυπήσει αλύπητα την Τεχνική κολύμβηση.

Το άθλημα είναι εντελώς στην αδράνεια, αφού δεν μπορούν να προπονηθούν ούτε οι επίλεκτοι, όλος ο προπονητικός σχεδιασμός πάει χαμένος και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και εκπέμπει “SOS” εν όψει και των διεθνών υποχρεώσεων που θα υπάρξουν μέσα στο 2021. Ο Καλαϊτζογλίδης θεωρεί ότι θα μπορούσαν να λειτουργούν τα ανοιχτά κολυμβητήρια με ασφάλεια, ώστε να μείνουν όρθιοι ψυχολογικά και αγωνιστικά τουλάχιστον οι αθλητές του υψηλού επιπέδου.

“Η εμπειρία που βιώνουμε είναι απίστευτη. Υποφέρει ολόκληρος ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός, αλλά εγώ θα μιλήσω για το άθλημά μας. Βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να εκλιπαρούμε για να αυτονόητα. Η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει τα σπορ και ιδιαίτερα τον υγρό στίβο.

Δυστυχώς, η κατάσταση στα σωματεία είναι απελπιστική. Η ψυχολογία αθλητών, προπονητών και παραγόντων βρίσκεται στο ναδίρ. Ήδη, από την περασμένη αγωνιστική περίοδο οι συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά παρόλα αυτά καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία και ασφάλεια όλα τα πρωταθλήματά μας. Συγκροτήσαμε τις Εθνικές ομάδες Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων, αλλά δυστυχώς δεν έγιναν τελικά τον Οκτώβριο τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εκεί όπου, σας διαβεβαιώνω, θα είχαμε σημαντικές διακρίσεις με μετάλλια.

Η απογοήτευσή όλων, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ήταν πολύ μεγάλη…”.
Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: ΚΟΕ